Angina pectorală

Angina pectorală este o durere în piet rezultată de reducerea circulaţiei sangvine către inimă, ceea ce înseamnă că muşchii inimii nu primesc suficient oxigen, durerea fiind de cele mai multe ori declanşată de activităţile fizice sau stresul emoţional. Este o afecţiune comună, uşor de identificat, durerea în piept fiind semnul prezenţei sale în funcţie de activitatea pe care o faci. Odată ce ştii că suferi de angină pectorală, este mult mai uşor să ţii în frâu simptomele.

Angina pectorală poate fi dureroasă şi inconfortabilă, fiind semn al unei probleme de inimă. Este importantă vizita la medic dacă simptomele se agravează. Senzaţia dureroasă care apare în timpul unui episod de angină pectorală este, de cele mai multe ori, descrisă ca o presiune în capul pieptului. Durerea se poate duce către gât, braţe şi umeri.

Simptome:

  • respiraţie dificilă
  • stări de greaţă
  • stări de oboseală
  • ameţeală
  • transpiraţie abundentă
  • anxietate

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?