Cheilita

Inflamaţie acută sau cronică a mucoasei buzelor.

Poate fi declansata de infecţiii (micoză, infecţie bacteriană), medicamente, carente alimentare (lipsa de zinc, vitamina B2) si cauze dermatologice (bolilor dermatologice), factorii fizici (muşcarea buzelor; expunerea la frig, soare, vant ; aparat dentar prost adaptat), utilizarea de cosmetice, contactul cu unele alimente (citrice, condimente, cafea solubilă).

Cheilită acută  – caracterizata de roşeaţă, o umflătură, senzaţie de arsură.

Cheilită cronicăcaracterizata fisuri şi cruste.

Tratamentul este in functie de cauza ce a declansat aparitia ei, nu este găsită nici o cauză tratamentul este cel al simptomelor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?