Pseudohipoparatiroidism

Pseudohipoparatiroidismul este o afecţiune genetică prin care corpul nu este capabil să răspundă hormonului paratiroid, hormon care ajută la controloarea nivelului de calciu, fosfor şi vitamina D din sânge şi oase. Hipoparatiroidismul este o condiţie similară prin care corpul nu produce suficientă cantitate de hormon paratiroid.

Simptomele celor două afecţiuni sunt similare şi sunt cauzate de nivelul scăzut de calciu şi de nivelul ridicat de fosfat din sânge. Astfel pot apărea cataracta, problemele dentare, amorţeală, convulsii sau tetania. De cele mai multe ori, aceste simptome sunt vizibile încă din perioada copilăriei.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?