Vegetarism

Regim alimentar care exclude orice tip carne, dar care admite în general consumul de alimente de origine animală ca ouăle, laptele şi produsele lactate . Principalul risc al carenţei legată de vegetarism priveşte fierul, mai ales la adolescenţi şi la femeile gravide, ale căror necesităţi sunt deosebit de ridicate. Echilibrul alimentar poate fi obţinut variind alimentaţia şi mai ales asigurând aporturi de proteine satisfăcătoare din punct de vedere cantitativ şi calitativ.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal