5 reguli pentru o detoxifiere reuşită

Ce putem face pentru a intra din nou în formă şi cum ne detoxifiem după toate grăsimile Paştelui? Există câteva reguli simple – consumul legumelor, fructelor şi hidratarea permanentă!
  • Publicat:
5 reguli pentru o detoxifiere reuşită
În perioada sărbătorilor suntem cu toţii tentaţi de mâncărurile delicioase şi tindem să exagerăm. Dacă până la sărbători dietele au fost prioritare, odată cu sosirea acestora începem să trişăm.
 
Ce putem face pentru a intra din nou în formă şi cum ne detoxifiem după toate grăsimile Paştelui? Există câteva reguli simple – consumul legumelor, fructelor şi hidratarea permanentă!

Hidrataţi-vă!

Probabil că nu doar o dată aţi auzit despre beneficiile apei. Una dintre cele mai importante reguli ale detoxifierii este consumul regulat de apă pentru a elimina toxinele şi impurităţile rămase în organism ca urmare a mâncărurilor grele, nesănătoase sau alcoolului. Un truc foarte bun este consumul unui pahar de apă rece imediat după trezire, pentru a accelera metabolismul de-a lungul zilei şi chiar înainte de somn, pentru eliminarea cât mai multor toxine în perioada nopţii! Apa este un bun ajutor şi pentru retenţia de lichid a organismului şi ajută, de asemenea, şi la curăţarea pielii, drept bonus.

Consumaţi lămâi!

Poate că lămâile simple nu sunt preferate de toată lumea, însă puteţi adăga lămâi în sucurile dumneavoastră zilnice sau chiar în apă. După o serie de alimente pe care le consumăm în perioada Paştelui, lămâile sunt cea mai bună modalitate de ardere a grăsimilor. Aveţi grijă însă! – consumul excesiv de lămâi poate provoca un mic deranj al sistemului intestinal, aşa că nu abuzaţi de uzul acestora. Cu toate acestea, puteţi bea un pahar de limonadă neîndulcită chiar înainte de mesele pe care le consumaţi pentru a grăbi arderea grăsimilor.

 Consumaţi peşte în locul vitei, porcului sau puiului!

Uitaţi pentru câteva zile de carnea pe care o consumaţi în mod normal şi alegeţi doar peştele. Carnea de peşte este bogată în uleiuri omega şi fosfor, ceea ce oferă organismului nutrienţii necesari şi energie pentru a funcţiona, fără să îl încarce cu toxine. Pentru un efect amplificat, alegeţi somonul, care este deosebit de bogat în omega 3, însă consumaţi-l proaspăt sau congelat, nu afumat, pentru a nu-şi pierde din valorile nutritive!

Nu uitaţi de legume – în special cele verzi!

Un beneficiu al acestui sezon sunt legumele verzi (salata, ceapa verde, fasolea verde, leurda, ştevia etc.). Pentru o detoxifiere ca la carte, este recomandată ingerarea lor într-o formă cât mai crudă cu putinţă. Puteţi alege să le consumaţi sub formă de salate sau sub formă de sucuri! Legumele verzi ar trebui să fie nelipsite din dieta nutritivă zilnică a oamenilor, în special în perioadele de detoxifiere ale corpului. Hrana neprocesată este cea mai bună pentru eliminarea toxinelor!

Consumaţi mere!

Nu toate fructele sunt recomandate atunci când ne aflăm la detoxifiere, deoarece conţin cantităţi destul de mari de zahăr, ceea ce nu este recomandat corpului în aceste perioade. Cu toate acestea, merele sunt cele care au undă verde! Pot fi consumate oricând şi în cantităţi destul de mari, dacă vă face plăcere. Deoarece sunt bogate în fibre şi vitamine, merele oferă organismului sănătate şi ajută metabolismul la eliminarea şi arderea caloriilor şi toxinelor. 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: