8 trucuri de detoxifiere pe care trebuie să le urmezi zilnic

Primăvara a venit în sfârşit şi ai nevoie de o cură de detoxifiere rapidă şi eficientă. Da, este momentul perfect pentru o “curăţare” de primăvară!
  • Publicat:
8 trucuri de detoxifiere pe care trebuie să le urmezi zilnic

Primăvara a venit în sfârşit şi ai nevoie de o cură de detoxifiere rapidă şi eficientă. Da, este momentul perfect pentru o “curăţare” de primăvară!

Când te gândeşti la detoxifiere, primele lucruri care îţi vin în minte sunt probabil cure cu sucuri naturale,  fructe şi legume crude la fiecare masă şi ceaiuri de plante în locul gustărilor. Dar detoxifierea nu trebuie privită ca o perioadă dificilă sau chiar imposibilă. De fapt, secretul unei detoxifiere eficiente stă în urmarea câtorva trucuri pe care le poţi urma zi de zi, nu doar în cazul unei cure de detoxifiere.

Un regim de detoxifiere este necesar pentru că ajută la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, reglează tensiunea arterială şi previne apariţia unor afecţiuni grave precum diabetul sau bolile cardiovasculare la care te expui printr-o alimentaţie bogată în grăsimi, săruri şi un stil de viaţă sedentar

Iată 8 trucuri eficiente pe care le poţi urma zilnic:

1. Bea apă cu lămâie în fiecare dimineaţă

Amestecă sucul de la o lămâie cu apă călduţă. Sucul de lămâie „încurajează” ficatul să secrete bila, un acid care este necesar pentru ca digestia să se desfăşoare corect. Apa cu lămâie nu este potrivită doar pentru dimineaţă. Poţi adăuga lămâie la apă pe parcursul zilei pentru că ajută la crearea unui spaţiu alcalin în stomac, care poate favoriza pierderea în greutate. Lămâile au un conţinut ridicat de vitamina C, care are propietăţi anti-inflamatorii şi ajută la reducerea stresului.

2. Hidratează-te corect

Deshidratarea este foarte periculoasă şi poate duce la alte probleme de sănătate. Hidratarea corespunzătoare este esenţială pentru toate aspectele sănătăţii tale, inclusiv în procesul de detoxifiere. În primul rând, apa ajutaă organismul să elimine toxinele, care sunt cauza multor boli, în special cele de stomac. Apa are rol de hidratare a organelor, astfel încât acestea să funcţioneze mult mai eficient. În ceea ce priveşte rinichii, un consum optim de apă reduce stresul la care este supus acest organ. Ai grijă să consumi 8-10 pahare de apă zilnic. Poţi adăuga suc de lămâie sau alte fructe şi legume pentru mai multă aromă. Totuşi, ţine minte că sucurile verzi, ceaiurile şi alte băuturi nu trebuie să înlocuiască apa/

3. Bea un suc verde

Sucurile verzi şi smoothie-urile sunt un mod uşor şi eficient de a încorpora o cantitate mare de legume în dieta ta fără prea mult efort. Acestea conţin proteine, calciu, cupru, magneziu, zinc, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5, B6, E, K, potasiu, Omega 3 şi fibre. Cele mai importante beneficii ale consumului de sucuri verzi sunt: creşte nivelul de energie, reglează digestia şi tranzitul intestinal, stopează şi, în timp, chiar elimină nevoia de dulce.

4. Consumă multe legume cu frunze verzi, fructe şi legume

Salate, legume sotate sau supele cremă de legume sunt opţiuni perfecte pentru prânz şi cină. Adaugă legume în sandvişuri şi alege fructele la desert.

5. Urmează o cură cu probiotice

Bacteriile „rele“ (dăunătoare) prezente în intestine produc anumite toxine care deteriorează organismul şi pot determina boli cronice. În contrast, bacteriile „bune“, aşa- numitele probiotice, au efecte benefice asupra echilibrului florei intestinale, inhibă înmulţirea bacteriilor dăunătoare, îmbunătăţesc digestia, întăresc sistemul imunitar şi cresc rezistenţa organismului. Încearcă să consumi zilnic alimente ce conţin probiotice: varza murată, iaurt, kefir, brânză de vaci , murături, tofu sau iaurt de soia. Pentru a fi sigură că obţii necesarul zilnic de probiotice este importantă şi administrarea unui supliment.

6. Perierea uscată a pielii

Aceasta este o metodă uşoară şi ieftină de detoxifiere a organimului. Perierea uscată ajută pielea să elimine celulele moarte de la suprafaţă şi să creeze un nou strat de celule. Alături de sport, perierea uscată ajută la eliminarea toxinelor din corp prin stimularea sistemului limfatic. Ai nevoie de o perie naturală şi de 5-10 minute din timpul tău înainte de duş. După doar câteva sâpămâni vei observa diferenţa. În plus, alături de mişcare şi o dietă echilibrată, perierea uscată ajută la atenuarea celulitei.  Secretul acestei metode este consecvenţa. Dacă nu o practici zilnic, nu te poţi bucura de toate beneficiile.

7. Fă cât mai multă mişcare

Fă exerciţii, masaje şi bea cât mai multe lichide pentru a încuraja pielea să respire, să transpire şi să elibereze toxinele. Exerciţiul fizic ne oxigenează întregul corp şi pune în mişcare sistemul limfatic şi totodată ne permite să eliminăm, prin procesul transpiraţiei, toxinele acumulate în corp şi să eliminăm aciditatea din ţesutul adipos. Pentru a avea o piele sănătoasă şi strălucitoare, recomandarea specialiştilor este să bei cel puţin şase-opt pahare de apă zilnic. Alimentele care nu ar trebui să îţi lipsească dintr-o dietă detox sunt: ceaiul verde, seminţele de in, sfecla roşie, lămâia sau pătrunjelul. Încearcă să faci zilnic minim 20-30 de minute de mişcare.

8. Redu stresul

Detoxifierea este de un mare ajutor şi în cazul stresului cronic şi în general, a unui stil de viaţă nesănătos şi dezechilibrat. Emoţiile negative generează în organism stres, care la rândul său generează aciditate. Când organismul începe să producă şi să depoziteze mai multă aciditate şi mai multe deşeuri toxice decât poate elimina, atunci încep sa se manifeste diferite afecţiuni. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 reguli pentru o detoxifiere reuşită
5 reguli pentru o detoxifiere reuşită
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: