Detoxifierea cu legume, fructe, lactate şi cereale la final – operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Trecerea de la un regim pe bază de carne la unul în principal cu legume şi fructe pentru 12 zile nu a fost foarte dificilă, iar rezultatul acestei diete de detoxifiere a fost foarte bun.
  • Publicat:
Detoxifierea cu legume, fructe, lactate şi cereale la final - operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Am rezistat 12 zile fara mari probleme. Regimul de detoxifiere recomandat de dna doctor nutritionist Luminiţa Florea nu a fost unul drastic, deoarece am avut la dispoziţie câteva variante de meniu (vezi aici dieta detaliată) nu m-am plictisit mâncând mereu acelaşi lucru. Iată pe scurt cum a decurs.

Trecerea de la un regim pe bază de carne la unul în principal cu legume şi fructe nu a fost foarte dificilă în primele 6 – 7 zile, dar în partea a doua recunosc că a început să-mi fie poftă de puţină friptură sau o bucăţică de peşte, mai ales pentru că-I vedeam pe alţii în jurul meu mâncând aşa ceva.

Am fost hotărâtă să ţin cât mai corect această dietă, iar pentru asta mi-am făcut din plin aprovizionarea cu cele necesare, mi-am umplut frigiderul cu legume congelate: broccoli, conopidă, spanac, fasole păstăi, cu legume proaspete: salata verde, ardei gras, ciuperci, dovlecei şi brânză Făgăraş, respectiv mozzarella.

Cheia pentru a reuşi să mănânc ceea ce trebuie a fost să-mi fac timp în fiecare zi, mai exact în fiecare seară, indiferent de ora târzie la care ajungeam acasă, ca să-mi gătesc meniul special al dietei, respectiv cina pentru seara în curs şi prânzul pentru ziua următoare (pe care îl luam la pachet).

În locul păinii integrale din comerţ am preferat să-mi cumpăr făină integrală şi să-mi fac acasă o păine integrală care a ieşi mult mai bună decât mi-aş fi imaginat (le-a plăcut inclusiv copiilor care au lăudat-o), iar pe viitor intenţionez să reduc pe căt posibil pâinea albă din comerţ cu varianta aceasta.

Mi-a fost dificil cu micul dejun, fiind obişnuită să mănânc mult mai consistent dimineaţa, iar dacă în primele zile am continuat să-mi beau cafeaua de dimineaţă (renunţând la cele 2 cafele din timpul zilei) ulterior am început să beau ceai verde pentru a compensa lipsa cafelei.

După primele 5 zile am făcut o măsurătoare de verificare la cantarul Gaia al doamnei dr Luminiţa Florea, iar rezultatele au fost pe ansamblu încurajatoare. În primul rând aparatul nu mi-a recunoscut organismul, impedanţa corpului meu modificându-se de la 469 la 500 omega. Am scăzut 1,4 Kg în greutate, eliminând puţină grăsime, puţin din masa musculară şi mai multă apă.

Dar rezultatele cele mai bune au venit la finalul dietei de detoxifiere (după cele 12 zile), astfel:
– tipul de corp: de la obez (initial) la supraponderal
– am slăbit în total 2,1 Kg din care: grăsime 1,4 Kg (de la 23,3 Kg la 21,9 Kg), masă musculară 0,1 Kg (de la 9,7 Kg la 9,6 Kg) şi 0,5 Kg apă (pe ansamblu am slăbit de la 72,7 Kg la 70,6 Kg având 169 cm înălţime).
– vârsta metabolică de la 44 de ani (iniţial) la 43 de ani (care este şi vârsta mea reală).

În concluzie, cred că efortul acestei diete de detoxificare a meritat din plin, iar în continuare vreau sa urmez un regim de slăbire relativ apropiat de această dietă (introducând carne slabă şi peşte, urmărind şi limitând numărul de calorii consumate zilnic) pentru a reduce şi mai mult kilogramele de grăsime acumulate în ultimii ani.

 

Cântarul Gaia oferă informaţii despre compoziţia de bază a corpului (grăsime corporală, masă musculară, apa totală din organism), dar, de asemenea, o evaluare pe zone ale corpului (brate, picioare, trunchi) precum şi despre alte elemente măsurate ca: masa de proteine, de minerale, IMC, BMR, vârsta metabolică a corpului, tipul de metabolism şi consumul de energie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Oana Cuzino: am slăbit după detoxifiere
Oana Cuzino: am slăbit după detoxifiere
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: