Ziua 1: Cura cu sucuri - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Dacă e detox, detox să fie, mi-am spus la primele ore ale dimineţii, puţin cam răvăşită, când gestul reflex de a prepara o cafea aromată care să mă trezească a trebuit inhibat. În locul cafelei cu multiple beneficii pentru organism, printre care şi scăderea riscului de cancer de sân, a trebuit să mă încumet să deschid prima sticluţă cu suc şi să încerc să găsesc acolo acea infuzie de energie care să mă mobilizeze spre serviciu, sport, treburi de tot felul.

Şi surpriză: amestecul de ingrediente din primul suc chiar m-a resuscitat după un somn cam agitat. Şi cum să n-o facă dacă pe lângă lămâie, goji şi sirop de agave, mai conţinea ghimbir şi piper cayenne. Şi cum sunt prietena cea mai bună a condimentelor, mi-am zis că mic dejun lichid mai bun nici că se putea.

L-aş fi băut pe tot, dar trebuia să-mi ajungă până la 9, 10 când intra în scena sucul numărul 2, din spanac, măr, ţelină, castravete, pătrunjel, ghimbir, lămâie şi kale. Bun şi acesta, n-am ce să-i reproşez, mai ales că ingredientele sale sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a regla PH-ul mediului intern. Mai precis combat aciditatea din organism provocată de consumul de carne, zahăr şi produse procesate, pe fondul căreia apar multe boli grave.

Mândră nevoie mare de cura mea de DETOX cu sucuri Juiceit, am povestit tuturor apropiaţilor despre ea. N-am scăpat de ironii, am primit încurajări, iar unele dintre colege s-au încumetat să guste din sucuri. Verdictul: delicios, cel puţin pentru sucul numărul 3 de grepfrut, ananas şi mentă. Aş fi băut o găleată, dar a trebuit să urmez aceeaşi politică a înghiţiturilor mici.

Şi uite aşa s-a făcut ora 15 şi temuta durere de cap cu care m-am confruntat în unele zile când nu beam cafea nu a mai apărut. De unde am dedus că nu există dependenţa de cafea. Specialiştii spun că ar apărea doar când consumăm foarte multe cafele pe zi, de la 10 în sus. Dar nu e cazul meu.

Sucul numărul 4 din spanac, ananas, măr, ţelină, castravete, ghimbir, mentă şi kale a ţinut loc cu brio de prânz şi gustare, deşi la un moment dat, o uşoară stare de leşin mi-a adus aminte printre telefoane, emailuri şi Facebook că nu mâncasem nimic solid şi că nu aveam s-o fac încă două zile de acum înainte.


Dar mi-am revenit cu o înghiţitură de suc şi am trecut la numărul 5, din sfeclă, morcov şi măr. Cam dulce pentru gustul meu, având în vedere că mănânc sfecla cu mult hrean. Dar ce să fac, din respect pentru ficatul meu, greu încercat de sarmalele mamei, prăjitura cu cremă de lămâie şi cârnaţii de Crăciun, l-am băut. Ce-i drept, mai repede decât prevede cura.

Şi uite aşa, s-a făcut seară şi a venit momentul să plec spre yogilates, înarmată cu ultimul suc, cel de caju, sirop de agave, curmale, vanilie, scorţişoară şi banană. Regal, desert, deliciu, i-aş spune, ba chiar combustibil pentru că m-a ajutat să ţin pasul cu cursantele de la orele lui Carlos L’Abbate. Probabil şi starea de bine pe care o induce combinaţia de pilates cu puţină meditaţie şi relaxarea de la finalul orei m-a făcut să nu simt deloc foamea, care seara ne dă târcoale tuturor.

Însă ce-aş mai fi mâncat o salată când am ajuns acasă. Dar m-am resemnat, mulţumită totuşi că prima zi a trecut fără să simt foamea acută. Să văd cum rezist în ziua următoare!

Citește și:
Operaţiunea Detox CSID: dieta Oshawa
Cura cu sucuri - operaţiunea DETOXIFIERE CSID
Dieta cu sucuri, salate şi supe - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID
Supe, ceaiuri şi alţi demoni - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID
Exclusiv Online - 14.01.2014

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.