Ce să mănânci seara ca să nu te balonezi

Multe persoane fac din masa de seară un festin. Acest lucru este însă dăunător pentru organism, spune antrenorul de fitness Florin Neby care explică pentru Gândul. info cum ne poate ajuta sportul în lupta cu kilogramele, dar nu numai. Pentru că sportul poate îmbunătăţi chiar şi viaţa sexuală.

„În general, este periculos pentru organism să mâncăm mult la o masă, mai ales seara, când funcţiile sunt mult mai lente decât în restul zilei. Ca regulă, o cantitate mare de mâncare înseamnă mai multă muncă pentru digestie, iar asta semnifică depozite de grăsime în final.

Masa de seară trebuie să fie uşoară, scăzută ca număr caloric. O supă, o salată, lactate, un peşte sau fructe de mare, leguminoase, acestea sunt alimente ce ar trebui să însemne cina pentru fiecare dintre noi. Cu o asemenea alimentaţie vom avea un somn mai bun, un echilibru al greutăţii şi al metabolismului în acelaşi timp”, precizează Neby pentru Gândul.

Starea de balonare este o reacţie adversă care apare în urma asocierilor greşite ale alimentelor

Dacă mănânci pâine cu brânză, fructe cu lactate şi carne cu pâine ajungi la indigestie, şi vei simţi o uşoară balonare. În acelaşi timp, trebuie să ştim că alimentele la care organismul uman are în general intoleranţă sunt: glutenul din grâu, lactoza din laptele de vacă, pentru că aduc senzaţia de balonare. Pentru a scăpa de ea, putem pentru o zi să mâncăm doar fructe, legume şi să consumăm supe. În acest fel metabolismul se deblochează şi tranzitul intestinal revine la normal. Medicamentele pentru digestie ar fi ultimul lucru la care recomand să se apeleze. Ca să evitam astfel de senzaţii, trebuie să consumăm alimentele care ne produc indigestie într-o cantitate cât mai mică şi să evităm să mâncăm mult la o masă”, subliniază antrenorul de fitness Florin Neby.

Dietele drastice ne pot face mai mult rău decât bine

„Nu este bine să scapi repede de kilograme. Repet, eu nu sunt promotorul înfometării sau al dietelor drastice ce îţi agresează organismul. Ai nevoie de disciplină, ambiţie şi perseverenţă, acestea sunt secretele. Dacă respecţi aceste principii, împreună cu o alimentaţie echilibrată şi sport de trei, patru ori pe săptămână, kilogramele în plus nu au cum să stea pe tine'', adaugă antrenorul.

Sportul ne poate ajuta să avem şi o viaţă sexuală mai bună

„Mărirea capacităţii cardiorespiratorie şi tonusul muscular ajută organismul să aibă o anduranţă mai mare în timpul actului sexual. Nivelul hormonal se reglează odată cu începerea unei sesiuni de antrenamente, iar mobilitatea creşte. În concluzie, sportul aduce doar beneficii în direcţia asta, iar dacă nivelul de stres este şi el scazut, creşte şi apetitul. În perioada următoare trebuie să ne concentrăm pe multă mişcare şi să găsim un echilibru alimentar.  Când avem o masă copioasă, este extrem de important ca următoarele 2, 3 mese să fie slab calorice”, afirmă Neby.

Angajaţii pot avea acum un stil de viaţă echilibrat şi sănătos

Antrenorul de fitness a iniţiat un proiect pentru mediul corporate: a mutat sala de antrenamente la sediul companiilor.

„Cei mai mulţi dintre corporatişti nu ajung la sală pentru că au probleme mai importante acasă, traficul este şi el o mare problemă, pentru că asta însemnă pierdere de timp, iar pentru mulţi dintre ei senzaţia este că pleacă dintr-o corporaţie şi ajung tot într-o corporaţie, pentru că standardizarea serviciilor oferă senzaţia asta. Noi încercăm să eliminăm din lucrurile de care orice om se agaţă pentru a nu face sport şi venim cu tot necesarul în companie.  Angajatul trebuie doar să coboare sau să urce un etaj pentru a ajunge la “sală”, mai spune antrenorul de fitness pentru Gândul.

Citește și:
6 remedii naturale care te ajută în lupta cu balonarea
Nu confundati balonarea cu cancerul ovarian!
Balonarea - reguli alimentare impotriva abdomenului umflat
Exclusiv Online - 16.01.2017

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.