Cori Grămescu: dieta clientei care a slăbit 50 de kilograme

Cori Grămescu descrie dieta şi antrenamentele cu care a ajutat o clientă să slăbească 50 de kilograme şi să se menţină.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cori Grămescu: dieta clientei care a slăbit 50 de kilograme

Începem un serial dedicat slăbirilor spectaculoase, reuşite ale unor români care au reuşit să scape de kilogramele în plus, cu ajutorul dietei, sportului şi consilierii din partea antrenorilor de fitness şi specialiştilor în nutriţie. Una dintre reuşite îi aparţine Mariei, care a slăbit 50 de kilograme cu ajutorul programelor lui Cori Grămescu care ne-a descris pe scurt programul clientei sale.

Cori Grămescu: cea mai spectaculoasă slăbire

Cel mai spectaculos proces de slăbire pe care l-am consiliat a fost cel al Mariei, clienta noastră care a slăbit mai bine de 50 de kilograme şi de 5 ani se menţine cu greutatea constantă. Ce a fost cu adevarat provocator a fost că în timpul asta, ea a trecut printr-o operaţie de tiroidă, a lucrat în străinătate şi a avut câteva perioade mai încărcate în viaţa profesională şi personală. A fost un proces de slăbire în care am avut un buget limitat pentru mâncare şi inexistent pentru suplimente sau tratamente cosmetice.

Cori Grămescu: dieta de slăbire

Dieta urmată a fost una sezonieră, simplă, bazată pe alimentele disponibile la piaţă. A mâncat mereu multe legume, carne de pasăre, vită sau porc, rar peşte, fructe de sezon, lactate naturale, fără prea multă grăsime, nuci şi seminţe şi cantităţi moderate de orez, pâine sau cartofi.

Cori Grămescu: antrenament pentru slăbire

La antrenamente, a început cu cele mai uşoare tipuri de clase, cele pentru începătoare. Apoi, pe măsură ce timpul a trecut, Maria a început să vină la sală la ore din ce în ce mai solicitante. A combinat mereu exerciţii de rezistenţă, cu greutăţi şi pe cele cardio. În paralel, a mers întotdeauna foarte mult pe jos, în jur de 15000 de paşi zilnic.

Cori Grămescu: greşeli în slăbire

Cred că cea mai frecventă greşeala vine din grabă, din dorinţa de a scăpa repede şi fără asumare de kilogramele în plus. Cumva, mintea noastra creează dorinţa unui „Efect Photoshop” care să anuleze ani de zile de abuzuri alimentare şi sedentarism fără niciun fel de proces solid de schimbare. Şi e acolo o mare capcană, care ne face să căutăm soluţii pe termen scurt pentru probleme sistemice, care durează de ani de zile.

Cori Grămescu: abateri permise în procesul slăbire

Cred că atâta vreme cât 80% din alimentele consumate într-o lună sunt rezonabile, nu se întâmplă nimic grav. Problema este că aceia care îşi doresc să slăbească nu au o viziune pe termen lung a meniului lor, se gândesc doar de la o masă la alta, cel mult şi asta creează procese ineficiente. Cel mai sănătos este să ne schimbăm perspectiva, să ne gândim la proces pe termen lung şi să facem câte o evaluare lunară, în timp ce ţinem zilnic un jurnal de dietă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Perele: de ce trebuie evitate cele verzi
Perele: de ce trebuie evitate cele verzi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân