Dieta cu cristale: oare chiar functioneaza?

Din categoria “cum sa ne ascundem dupa degete atunci cand vrem sa slabim”, va prezentam dieta cu cristale. Metoda vine din patria dietelor, SUA, si promite ca poti manca ceea ce iti doresti si vei slabi cu conditia sa presari peste alimente niste cristale magice.
  • Publicat:
Dieta cu cristale: oare chiar functioneaza?
Dieta cu cristale: oare chiar functioneaza?

Din categoria „cum sa ne ascundem dupa degete atunci cand vrem sa slabim”, va prezentam dieta cu cristale. Metoda vine din patria dietelor, SUA, si promite ca poti manca ceea ce iti doresti si vei slabi cu conditia sa presari peste alimente niste cristale magice.

„Dati-mi o dieta noua si voi cuceri universul cu silueta mea”, pare a-si spune orice pasionat(a) de diete, caci de cand cu explozia cazurilor de obezitate a aparut acest nou hobby. Adeptii sunt dispusi sa incerce orice metoda care promite rezultate rapide si care nu implica nici un fel de efort, pe „modelul mananci cat vrei slabesti garantat”. In acest tipar se incadreaza si dieta cu cristale. Sa o disecam.

Punctul de plecare

De ce ne ingrasam? In primul rand, „pentru ca mancam prea mult”. Tot pe aceeasi treapta se afla motivul „pentru ca nu facem miscare”, nici macar nu mai mergem pe jos. Ok, am inteles ca trebuie sa renuntam la masina pe distante scurte si la lift, dar ce ne determina sa mancam peste masura? Gustul bun! Sa nu mai mancam alimentele preferate?

Hmmm, ne lovim de sentimentul de privare care in timp duce la frustrare, iar frustrarea la renuntare. „Atunci sa inventam ceva care sa ia din aroma alimentelor pentru a manca mai putin! In plus, sa aiba si o forma si o denumire deosebite pentru a atrage atentia in toata lumea.” Cam pe baza acestui rationament s-ar putea sa fi aparut dieta cu cristale.

Principiul

Tot ceea ce trebuie sa faceti dupa ce achizitionati particulele minune (arata precum sarea) este sa le presarati peste mancarea preferata. Pe masura ce mananci, mirosul si receptorii gustului transmit mesaje catre creier care, la randul lui, elibereaza hormoni care transmit corpului cand este timpul sa se opreasca din mancat.

Prin preluarea aromei, dieta grabeste schimbul de mesaje dintre corp si creier, iar senzatia de satietate se instaleaza mai usor. Reducand aportul de calorii, slabim. Cristalele nu au calorii, nu contin zahar, sodiu sau gluten. Exista 6 tipuri de cristale, iar la fiecare 30 de zile trebuie schimbat tipul pentru a nu permite corpului sa se obisnuiasca.

Un studiu clinic facut pe 1.436 de barbati cu o greutate de peste 100 kg si femei a demonstrat ca acestia au slabit in medie 15 kg in 6 luni fara a-si schimba dieta sau programul de sport. De asemenea, pe site sunt diverse testimoniale cu foto before & after, iar producatorii sunt bucurosi sa-ti ofere cristale gratis pentru o luna. In plus, cei interesati vor primi sfaturi avizate de la medicii implicati in program, plus suportul celorlalti membri. 

 
P.S.: Ceea ce contin cu adevarat aceste cristale inca nu a fost facut public. De ce oare?
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân