Dieta cu banane și lapte: o ții 4 zile, scapi de 4 kilograme. Ce și cât trebuie să mănânci

  • Publicat:
Dieta cu banane și lapte: o ții 4 zile, scapi de 4 kilograme. Ce și cât trebuie să mănânci
Foto: envato

Dacă eşti în căutarea unei cure de slăbire care să te scape de câteva kilograme rapid, poți să încerci dieta cu banane și lapte. Inventatorii acestei diete susţin că, pe lângă pierderea rapidă a surplusului ponderal, te vei simţi mult mai bine iar problemele digestive se vor ameliora.

În ce constă dieta cu banane și lapte

Dieta a fost inventată în urmă cu mai bine de 80 de ani de dr. George Harrop, însă de-a lungul timpului planul acesteia a fost modificat, principiile rămânând însă aceleaşi: consumi mai puţine calorii, slăbeşti şi eşti mai sănătos!

Cea mai populară versiune a dietei constă în consumul a 2-3 banane şi un pahar cu lapte degresat pe zi, timp de 3-4 zile, cu condiţia ca totalul caloriilor consumate într-o zi să nu depăşească 1.000.

De exemplu, dacă alegi să mănânci 6 banane şi 3 pahare cu lapte, vei ajunge la 900 de calorii, deci nu mai este loc şi de altceva.

Prin urmare, rezumă-te la 2-3 banane şi un pahar cu lapte, restul meniului de o zi fiind compus din salate de legume şi carne slabă (peşte, pui, curcan).

Avantajele dietei cu banane şi lapte

Bananele sunt fructe bogate în vitamine esenţiale organismului. De asemenea, bananele sunt surse bogate de potasiu. Acest mineral ajută la  buna funcţionare a creierului, susţine muşchiul cardiac şi ajută la eliminarea sodiului din corp, prevenind astfel retenţia de apă, vinovată frecvent de acumularea kilogramelor.

Fibrele din banane ajută la eliminarea toxinelor din corp şi conferă saţietate, deci nu îţi va fi foame, chiar dacă mănânci mai puţin.

Laptele este de asemenea foarte important, deoarece aduce în organism cantităţi importante de calciu şi proteine.

Calciul este esenţial pentru dezvoltarea şi menţinerea sistemului osos şi pentru a regla nivelurile hormonale, iar proteinele ajută la dezvoltarea musculaturii.

Dezavantajele acestei diete

Din cauza faptului că pe parcursul celor 3-4 zile de dietă vei consuma mult mai puţine calorii decât eşti obişnuită, este posibil să te simţi slăbită iar puterea de concentrare să fie redusă.

În plus, din cauza faptului că vei avea un deficit caloric care poate însemna mai puține vitamine şi minerale, este recomandat să eviţi această dietă dacă suferi de anumite afecțiuni sau ești la menstruație. Poți luasuplimente care să compenseze aceste lipsuri, nu înainte însă de a consulta un medic.

Este de evitat să ţii dieta cu banane și lapte pe termen lung, pentru că nu corespunde necesarului caloric zilnic recomandat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
6 alimente bune pentru calitatea spermei
6 alimente bune pentru calitatea spermei
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”