Dietă de mireasă sau cum să pierzi 10% din grăsimea corporală în doar 10 zile!

Una dintre cele mai controversate şi totodată cele mai periculoase dieteexistente vreodată este cea numită K-E, cunoscută şi drept dieta viitoarelor mirese. Există o mulţime de persoane care, dorindu-şi să scape rapid de un număr însemnat de kilograme, apelează la o metodă de-a dreptul şocantă.
  • Publicat:
Dietă de mireasă sau cum să pierzi 10% din grăsimea corporală în doar 10 zile!

Una dintre cele mai controversate şi totodată cele mai periculoase diete existente vreodată este cea numită KEN, cunoscută şi drept dieta viitoarelor mirese.

Există o mulţime de persoane care, dorindu-şi să scape rapid de un număr însemnat de kilograme, apelează la o metodă de-a dreptul şocantă.

Dieta KEN (Ketogenic Enteral Nutrition) presupune introducerea unui tub prin nas, care ajunge până în stomac şi care va fi menţinut timp de 10 zile.

Acesta permite alimentarea persoanei în cauză, în mod constant, cu soluţii bogate în proteine, grăsimi şi apă, excluzându-se în totalitate carbohidraţii. Soluţia se află într-o punguliţă ataşată în permanenţă la tub şi conectată la o pompă ce o livrează în permanenţă organismului. Pe tot parcursul celor 10 zile, pacienţii nu au voie să mănânce nimic. În felul acesta, de-a lungul zilei nu se depăşeşte un aport de 800 de calorii.

Cel mai adesea, se pare că viitoarele mirese sunt cele care apelează la un astfel de plan de slăbire, din disperare şi din dorinţa de a arăta bine la nunta care se apropie.

Specialiştii consideră periculos faptul că, deşi această metodă este folosită de medicii nutriţionişti în tratarea persoanelor care suferă de obezitate morbidă, există şi femei cu o greutate normală care vor să încerce dieta.

“Este o dietă eficientă, adepţii săi nu simt niciodată foamea”, explică dr. Oliver Di Pietro, unul dintre medicii care o recomandă pacienţilor săi şi pentru care percepe un onorariu de 1.500 de dolari. El susţine că în câteva ore de la instalarea tubului în nas senzaţia de foame şi poftele devin amintire preţ de 10 zile cât se menţine tubul.

“Iată ce este cu adevărat incredibil la această dietă”, exclamă Di Pietro, pierzând totuşi din vedere faptul că organismul uman nu poate funcţiona la capacitate maximă, în mod sănătos cu 800 de calorii pe zi şi nici în lipsa carbohidraţilor. O persoană sănătoasă are nevoie de cel puţin 1.200 de calorii pe zi, iar carbohidraţii sunt indispensabili pentru funcţionarea creierului.

Cu alte cuvinte, slăbeşti, dar este posibil să nu mai ajungi la NUNTĂ!

O altă problemă pe care o implică această dietă atipică este reprezentată de dificultăţile de respiraţie pe care le crează tubul. În plus, pacienţii au de luptat şi cu constipaţia, cauzată de faptul că soluţia din punguliţa ataşată tubului nu conţine nici un aport de fibre de-a lungul celor 10 zile.

Dieta este relativ nouă în Statele Unite, însă în Europa există de mai mulţi ani. Medicul Di Pietro se laudă că are mulţi pacienţi, iar aceştia sunt atraşi de fotografiile celor ce s-au lăsat în trecut pe mâinile lui, fotografii despre care susţine că sunt grăitoare.

Desigur, după 10 zile de înfometare inconştientă, mascată, de privare a organismului de nutrienţii necesari, o persoană nu poate arăta decât slabă. De epuizare!

Mulţi nutriţionişti precizează că doar persoanele exclusiv bolnave, care nu se pot hrăni în alt mod, pot să o folosească. În cazul persoanelor care nu sunt obeze şi care vor să apeleze la această metodă, “rezultatul s-ar putea să fie unul drastic:  moartea”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân