Hidratare: trucuri care să te ajute să bei mai multă apă, pentru un corp sănătos

Apa este cea care ajută corpul să funcţioneze corespunzător. Organele, muşchii şi articulaţii, toate au nevoie de apă.
  • Publicat:
Hidratare: trucuri care să te ajute să bei mai multă apă, pentru un corp sănătos
FOTO: 123rf.com
Apa este cea care ajută corpul să funcţioneze corespunzător. Organele, muşchii şi articulaţii, toate au nevoie de apă. De asemenea, consumul de lichide ajută sistemul imunitar să lupte împotriva germenilor, fiind de asemenea un factor ideal pentru piele. Mai mult, atunci când bem apă în cantitatea necesară şi recomandată, corpul este ajutat să slăbească, iar astfel scad şansele apariţiei pietrelor la rinichi. Dacă nu este un obicei care face parte din rutina ta zilnică, iată câteva trucuri care te pot ajuta să schimbi acest lucru.
 
Consumă apa din alimente. Majoritatea persoanelor consumă apă undeva la 20% doar din alimentele pe care le mănâncă într-o zi. În felul acesta, ajung în corp mai lent, dar vin la pachet şi cu nutrienţii necesari. Există numeroase alimente bogate în apă, iar printre acestea se numără pepenele, castraveţii, dovleceii şi roşiile.
 
Mănâncă o supă. În pare parte, supa este apă şi, din fericire, există câte o reţetă pentru fiecare gust. Poţi să optezi pentru o supă de peşte, de pui sau chiar de legume. Mai mult, supa este ideală şi pentru răceală.
 
Adaugă încă un ingredient. Poate că nu îţi place să consumi apa pur şi simplu, iar pentru a-i oferi gust, poţi adăuga suc proaspăt de lămâie. Lămâia conţine antioxidanţi şi potasiu care ajută la menţinerea celulelor sănătoase, iar acidul citric ajută la digestie şi prevenirea pietrelor la rinichi.
 
Consumă alimente sărate. Gustările sau alimentele sărate te vor face să simţi nevoia de cel puţin un pahar cu apă. Poţi încerca nucile sau alunele sărate, acestea fiind surse ideale de proteine şi fibre, omega-3 şi vitamina E potrivite pentru sănătate. Dar nu exagera consumându-le pentru că au foarte multe calorii.
 
Ia o pauză de ceai sau cafea. Poate că amândouă conţin cofeină, dar să nu uităm şi de cantitatea de apă necesară. Două ceşti de cafea sau ceai sunt suficiente, iar sănătos este să nu le bei cu zahăr sau frişcă.
 
Ia după tine o sticlă cu apă. Oriunde te-ai duce, nu uita să ai cu tine o sticlă cu apă. Vei fi nevoită să o bei, chiar dacă nu simţi nevoia.
 
Creează-ţi un nou obicei. Chiar dacă nu obişnuieşti să bei apă atât cât este recomandat, încearcă să faci o rutină din asta. Este sănătos şi te ajută să menţii corpul hidratat, să ai o piele cu un aspect sănătos şi să evizi apariţia anumitor afecţiuni.
 
Descarcă o aplicaţie. Mulţumită tehnologiei există numeroase aplicaţii care îţi sar în ajutor şi care-ţi reamintesc că este timpul să bei apă.

Când este bine să bem apă

Bea apă când îţi este sete. Este modul natural al corpului de a-ţi spune că ai nevoie de apă, dar totodată acordă mare atenţie anumitor aspecte atunci când mergi la toaletă. Culoare urinei poate fi un semn de deshidratare, ceea ce înseamnă că ai nevoie de o cantitate mai mare, dar asta diferă de la o persoană la alta şi în funcţie de starea sănătăţii, activităţile zilnice şi cât de uscat este aerul în mediul în care trăieşti.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”