Ingredientul ascuns din bere

Care sunt ingredientele unei beri? Hamei, malţ, orz, apă, drojdie - acestea ar fi câteva dintre cele care vin în mintea celor care au consumat (sau nu) băutura.

Mai puţin cunoscut este însă faptul că berea la halbă conţine o substanţă extrasă din peşte şi, potrivit BBC, citat de www.descopera.ro,  organizaţii internţionale solicită producătorilor de bere să investigheze alternative pentru aceasta, din cauza problemelor de etică ale consumatorilor vegani.

Se pare că ihtiocolul (cleiul de peşte - extras din vezica peştilor) se află pe pe lista de ingrediente a berii la halbă şi este foarte probabil să se regăsească şi în berea pe care aţi consumat-o dvs. astfel de-a lungul timpului. Încă din secolul XIX, acest ingredient a fost folosit în scopul creşterii clarităţii berii. Totodată, o face mai luminoasă şi, astfel, mai atrăgătoare pentru consumatori. Ingredientul este folosit de producătorii de bere, fie că vorbim despre giganţii în domeniu sau despre microberării.

Prezenţa acestui ingredient a devenit însă o problemă pentru vegetarieni şi vegani,  mulţi dintre ei nu au realizat până acum că trebuie să fie atenţi la acest aspect.

Există însă berării care au renunţat deja la acest ingredient. Aflaţi care sunt acestea de pe www.descopera.ro!

Citește și:
Legătura dintre consumul de bere şi efectele menopauzei
Bere într-o alimentaţie sănătoasă? Da, iată 3 motive ca s-o consumi!
Bere VS Vin, care băutură este mai sănătoasă?
Exclusiv Online - 26.09.2016
Taguri: bere, ingrediente

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.