Luaţi cina la terasă? Iată 7 sfaturi ca să nu vă îngrăşaţi!

Căldura ne îmbie să petrecem mai mult timp afară, cu prietenii şi apropiaţii, la terase. Iar de la un pahar cu apă, la unul cu suc până la bere şi la meniuri copioase uneori nu e decât un pas. De aceea, nutriţioniştii vă propun câteva reguli simple, care o dată respectate, vă feresc de îngrăşare.

1.Renunţaţi la antreuri! Deseori, acestea abundă în sare care duce la retenţie de lichide. Iar vara, acestea pot compromite lookul de plajă.

2.Rugaţi chelnerul să nu vă aducă un coş cu chifle apetisante. Uneori, nici nu vă daţi seama când aţi dat gata, de poftă, mai mult de o sută de calorii.

3. Nu terminaţi porţia întreagă. Consumaţi jumătate dintr-un platou generos, mai ales dacă abundă în cărnuri grase şi sosuri. Luaţi cealaltă jumătate la pache sau oferiţi-o unui prieten de la masă. În plus, alegeţi proponderent preparatele coapte, la grătar sau fierte.

4. Cereţi sosurile separat. Aceasta pentru a avea control absolut asupra cantităţilor. De exemplu, o lingură de maioneză are 50 de calorii.

5. Dacă există bufet suedez la restaurantul respectiv, alegeţi farfuriile mici şi faceţi în aşa fel încât să domine vegetalele într-o porţie asortată.

6. Nu consumaţi desertul decât la două ore după masă. Dacă vă e poftă de ceva dulce, optaţi pentru câteva linguriţe de îngheţată.

7. Încercaţi să nu mâncaţi după ora 7 seara. Doar aşa alimentele au timp suficient să se digere correct şi să nu stagneze mult timp în intestine. 

Citeşte şi: Mirosim şi slăbim!
 
Exclusiv Online - 26.06.2012

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.