Negresă cu dulceaţă de trandafiri - reţetă de Laura Cosoi

Laura Cosoi este pasionată de gătit. Iar reţetele publicate în cartea "Rămâi la masă" sunt delicioase şi uşor de preparat. Iată sugestia Laurei pentru un desert potrivit cinelor festive de Sărbători.

Ingrediente:
2 căni de apă minerală
1/2 cană cu zahăr
2 1/2 căni de făină
1/2 cană de ulei
1 pliculeţ de praf de copt
4 linguri de cacao
3 linguri de dulceaţă de trandafiri.

Preparare:
Pune într-un bol apa cu zahărul şi amestecă până când acesta din urmă s-a topit. Înglobează făina treptat, astfel încât să obţii o compoziţie groasă, închegată. Apoi adaugă uleiul, praful de copt – după ce l-ai stins cu zeamă de lămâie – , pudra de cacao şi dulceaţa de trandafiri. În cazul în care amestecul ţi se pare prea moale mai pune puţină făină.

Bagă prăjitura la cuptorul încins. Dacă vrei ca negresa să fie mai moale în mijloc trebuie să pui compoziţia într-un vas de copt mai înalt. În cazul în care preferi prăjitura mai tare toarnă blatul într-o tavă întinsă. O poţi orna cu zahăr pudră şi fructe de pădure.

P.S: În loc de cacao, poţi pune praf de roşcove. Este delicios şi sănătos! :)

 

Citește și:
Sufleu de ciocolată topită VIDEO
Ruladă cu mac, o reţetă de la Carmen Negoiţă
Cheesecake cu fructe de pădure - o reţetă de Anca Lungu
Exclusiv Online - 23.12.2015

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.