Samantha Clayton, fostă atletă olimpică, despre importanţa sportului şi a nutriţiei echilibrate

Specialiştii în fitness şi nutriţie recomandă ca sportul să fie făcut dimineaţa, pentru a-ţi stimulta metabolismul să ardă cât mai multe calorii pe tot parcursul zilei. Dacă nu eşti o persoană care se pune în mişcare rapid în prima parte a zilei, apelează la câteva trucuri.
  • Publicat:
Samantha Clayton, fostă atletă olimpică, despre importanţa sportului şi a nutriţiei echilibrate

„Mişcarea aduce sănătate, fericire, o bună dispoziţie, energie pozitivă, eliberare de stres şi un corp armonios”, spune Samantha Clayton, Directorul în Fitness şi Educaţie în cadrul Herbalife, care ne va mărturisi în cele ce urmează  ce presupune stilul ei de viaţă şi care sunt beneficiile mişcării. 

Iată câteva idei şi sfaturi care pot fi puse în practică imediat şi care îţi vor face poftă de sport, poftă de viaţă!

„Sunt un promotor al unei vieţi active şi sănătoase în paralel cu o nutriţie echilibrată. Consider că un antrenament de numai 20 de minute e ideal pentru a rămâne în formă şi îţi alocă suficient timp pentru a nu sări nici o masă din zi“, spune Samantha.

Conform unui studiu efectuat în 2014, 48% dintre respondenţi sunt motivaţi de faptul că arată mai bine, în timp ce 21% dintre aceştia aleg să facă sport pentru că simt nevoia practicării unui hobby sau a unei alte activităţi în afara jobului de zi cu zi.

„Corpul nostru trece prin modificări în permanenţă, atât la nivel intern, cât şi la exterior, însă ceea ce nu ar trebui să se schimbe în ceea ce ne priveşte este dorinţa de a rămâne perfect sănătoşi. Cel mai mult mă bucură când observ că oamenii aleg să îmi urmeze rutina de exerciţii, dar şi sugestiile mele pentru o viaţă echilibrată şi alimentaţie sănătoasă“ adaugă Samantha.

Pentru un stil de viaţă sănătos, iată ce recomandă fosta atletă olimpică Samantha Clayton:

  •  80% nutriţie, 20% sport. Sportul constant, de performanţă sau de plăcere, înseamnă efort fizic, iar organismul trebuie ajutat pentru a face faţă sutelor de calorii pe care le consumi la fiecare antrenament.

    Astfel, atunci când faci sport, activitatea plămânilor se intensifică, pulsul îţi creşte, deoarece inima pompează mai mult sânge către muşchi, iar creierul se irigă mai bine, datorită circulaţiei intense a sângelui. De aceea, combină cele mai sănătoase opţiuni alimentare cu suplimentele nutritive şi asigură-te că obţii rezultatele visate!
     

  •  Ţine ritmul celor 5 mese. Principalele mese din fiecare zi nu trebuie în nici un caz sărite, ci e nevoie să le organizezi şi să le îmbunătăţeşti isteţ, cu toate vitaminele şi mineralele de care ai nevoie pentru a rămâne perfect sănătoasă.
     
  •  Fii matinală. Specialiştii în fitness şi nutriţie recomandă ca sportul să fie făcut dimineaţa, pentru a-ţi stimula metabolismul să ardă cât mai multe calorii pe tot parcursul zilei.

    Dacă nu eşti o persoană care se pune în mişcare rapid în prima parte a zilei, apelează la câteva trucuri: aprinde lumina imediat cum te trezeşti (astfel blochezi producţia de melatonină, care îţi provoacă somnolenţă) şi consumă carbohidraţi sănătoşi seara (nucile, spre exemplu, te ajută să ai un somn liniştit).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”