Ai nevoie de mai multe fibre în dietă?

Coaja merelor, a piersicilor, a cartofilor sau a dovleceilor, de exemplu, conţine cea mai mare parte a fibrelor, aşa că nu le cojiţi înainte de a le consuma.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai nevoie de mai multe fibre în dietă?

Unul dintre cele mai simple moduri de a mânca mai multe fibre este să începem ziua cu un mic dejun bogat în fibre.

Un bol de terci de ovăz tăiat în bucăţi mari, clasic, ca pe timpuri, cu o lingură sau două de seminţe de in pot fi o combinaţie puternică de fibre.

Adăugaţi la asta o jumătate de banană şi câteva nuci zdrobite şi sunteţi asiguraţi pentru câteva ore bune.

Apoi, citiţi eticheta! Eticheta unui aliment poate spune că este o bună sursă de fibre în cazul în care contribuie cu 10% din necesarul zilnic, ceea ce înseamnă numai 2, 5 grame de fibre.

Mâncaţi coaja fructelor şi legumelor. Coaja merelor, a piersicilor, a cartofilor sau a dovleceilor, de exemplu, conţine cea mai mare parte a fibrelor, aşa că nu le cojiţi înainte de a le consuma.

Şi ţine minte că un regim alimentar bogat în fibre te poate ajuta să ţii la distanţă constipaţia şi alte afecţiuni grave ale colonului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
S-a inventat robotul anti-Ebola!
S-a inventat robotul anti-Ebola!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”