Bauturi proaspete de vara

Nu trebuie neaparat sa te arunci in mare sau in piscina pentru a te racori. Iti poti pregati acasa bauturi delicioase si sanatoase care sa iti aduca racoarea si prospetimea la care visezi in zilele toride de vara.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bauturi proaspete de vara
Bauturi proaspete de vara

Nu trebuie neaparat sa te arunci in mare sau in piscina pentru a te racori. Iti poti pregati acasa bauturi delicioase si sanatoase care sa iti aduca racoarea si prospetimea la care visezi in zilele toride de vara.

Suc de portocale cu menta

Ingrediente (4 portii): sucul a 8 portocale; cateva frunze de menta; cuburi de gheata

Stoarce portocalele. Toaca menta, pune-o intr-un vas si toarna sucul de portocale peste ea. Pune si gheata in vas si asteapta sa se raceasca. Decoreaza fiecare pahar cu o frunza intreaga de menta si cu o felie de portocala. Are numai 60 de calorii pentru o suta de grame si este plin de vitamina C!

Sfat: Daca bautura obtinuta nu este suficient de dulce, poti adauga miere, in functie de cat de dulce vrei sa fie.

Cocktail Tropicana

Proportiile sunt de 1/6 dintr-un pahar.

Ingrediente: 1/6 crema de vanilie;1/6 crema de banane; 1/3 suc de portocale; 1/3 rom alb

Toarna totul intr-un shaker, amesteca si serveste rece.

Sfat: Incearca sa folosesti banane proaspete si esenta de vanilie in locul cremelor gata preparate.

Piersici in sampanie

Ingrediente: ½ sticla de sampanie; 2 piersici coapte; 1 lingura esenta de rom; 4-5 linguri de zahar

Pune piersicile la fiert, intr-un recipient mic, acopera-le si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de cinci minute. Scoate piersicile din apa. Curata-le de coaja.  Pune zaharul intr-un vas , adauga o jumatate de pahar de apa si pune-l la fiert. Lasa-l la fiert timp de zece minute, pana se formeaza un sirop. Adauga piersicile si romul in siropul de zahar.

Ia amestecul de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Pentru a servi, pune piersicile in doua pahare mari, impreuna cu siropul. Toarna deasupra sampanie.   

Sfat: Pregateste piersicile cu ceva timp inainte, pentru a avea timp sa se raceasca.

Crema de fructe cu inghetata

Ingrediente: 150g de fructe la alegere (capsuni, banane, mango, etc.); 1 cupa de inghetata; 250ml lapte rece.

Amesteca fructele intr-un blender. Adauga laptele si inghetata, amesteca bine. Se serveste imediat.

Georgiana Dorobantu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Invata sa arzi mai multe calorii!
Invata sa arzi mai multe calorii!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”