Mănâncă rodie pentru o memorie mai bună!

Rodiile ar putea stopa evoluţia maladiei Alzheimer prin intermediul unui ingredient care previne inflamarea celulelor cerebrale, se afirmă într-un studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie.

Ingredientul, denumit punicalagin, previne inflamaţiile care distrug celulele cerebrale, precizează autorii studiului.

Ei speră că descoperirea lor îi va ajuta şi pe pacienţii diagnosticaţi cu artrită reumatoidă şi cu maladia Parkinson, prin reducerea inflamaţiilor dureroase, specifice acestor boli.

Studiul, publicat în revista Molecular Nutrition & Food Reseach, a fost realizat pe şoareci.

Citește și:
Ce se întâmplă dacă bei suc de rodie
Rodia - învaţă să desfaci şi să cureţi uşor o rodie! VIDEO
Sucul de rodie - proprietăţi şi beneficii pentru sănătate
Exclusiv Online - 22.10.2014 Sursă foto: Shutterstock

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.