Uleiurile “sănătoase” s-ar putea să nu fie chiar atât de bune

Anumite uleiuri vegetale s-ar putea să îţi scadă colesterolul, dar să nu îţi protejeze neapărat inima.

Cercetătorii canadieni afirmă că înlocuirea grăsimilor săturate cu uleiul de şofran, de exemplu, sau cu margarina aşa-zis sănătoasă (făcută adesea din ulei de porumb), poate de fapt să crească riscul apariţiei bolilor cardiovasculare grave.


Aceste uleiuri vegetale sunt într-adevăr bogate în acizi graşi Omega 6 care, potrivit specialiştilor ar avea o influenţă în apariţia inflamaţiilor din corp, dar foarte scăzute în Omega 3, care au proprietăţi anti-inflamatorii pentru organism.

Consumul frecvent de Omega 3 te ajută să-ţi menţii o greutate ideală, să ai un sistem imunitar puternic, să scapi de excesul de colesterol şi să-ţi protejezi inima de efectele negative ale poluării şi ale altor factori de risc implicaţi în afecţiunile cardiovasculare.

Consumatorii sunt practic sfătuiţi să includă în dieta lor atât surse de Omega 6 cât şi Omega 3, astfel încât să existe un echilibru între cele două.

Autor: Iulia Pocol
Sursa: CNN

Citește și:
Vrei păr lung şi sănătos? Iată 8 uleiuri şi ierburi care stimulează creşterea părului
Alege uleiuri esentiale pentru frumusetea tenului!
Cum alegem cel mai bun sortiment de ulei de măsline?
Exclusiv Online - 22.11.2013 Sursă foto: Shutterstock

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.