Uleiurile vegetale pot dăuna grav sănătăţii

Uleiul vegetal nu este un aliment atât de sănătos pe cât susţin unii. Gătitul cu astfel de produse produce rezultate absolut devastatoare, crescând incidenţa cancerului şi a bolilor cardiovasculare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Uleiurile vegetale pot dăuna grav sănătăţii

Uleiul vegetal nu este un aliment atât de sănătos pe cât susţin unii. Gătitul cu astfel de produse poate duce la rezultate absolut devastatoare, crescând incidenţa cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Uleiurile vegetale, care de regulă sunt de culoare închisă, sunt supuse unui proces intens de prelucrare pentru a crea uleiuri de o consistentă bună şi inodore.
 
Uleiurile vegetale precum cel de soia, porumb, şofran şi rapiţă sunt nepotrivire pentru gătit deoarece contitati foarte mari de acizi graşi omega-6, care sunt benefici pentru organism doar atunci când se află în raport de 3:1 cu acizii omega-3.
 
Uleiurile vegetale au un conţinut foarte mare de grăsimi polinesaturate. Organismul uman este alcătuit în proporţie de aproximativ 97% din grăsimi săturate şi mononesaturate. Când sunt supuse la căldură, acestea se oxidează repede, ducând la crearea de radicali liberi care contribuie la îmbătrânirea prematură.
 
Majoritatea uleiurilor vegetale conţin BHA şi BHT, aditivi artificiali folosiţi pentru prelungirea termenului de valabilitate a produselor alimentare. Evită să foloseşti ulei de rapiţă, ulei de porumb, ulei de samburi de struguri, ulei de bumbac, ulei de soia, ulei de şofrănel, ulei de floarea soarelui, ulei de tărâţe de orez şi margarină.
 
(Sursa: realitatea.net)
Urmărește CSID.ro pe Google News
Pericolul ascuns în pliculeţele de ceai
Pericolul ascuns în pliculeţele de ceai
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân