Un medic din Oradea a devenit instructor de Kangoo Jumps, după ce s-a îndrăgostit de acest sport

FOTO: 123rf.com FOTO: 123rf.com

Pasiunea pentru Kangoo Jumps a făcut un medic din Oradea să se specializeze în acest domeniu pentru a obţine diploma de instructor acreditat. Este vorba de Dr. Olivia Ligia Burtă, medic primar medicină de laborator, care a început să practice Kangoo Jumps la începutul acestui an, odată cu participarea, ca specialist, la studiul medical naţional “KAPO – Sănătate pe ghete”, ce demonstrează beneficiile acestui sport asupra sănătăţii.

Olivia Ligia Burtă şi-a dorit să facă mişcare alături de cele peste 80 de persoane care participă la acest studiu, iar dinamismul, toleranţa exerciţiilor şi starea de bine pe care le-a descoperit la această sesiune de exerciţii pe ghetele rebound, au convins-o să dezvolte această pasiune şi să obţină diplomă de instructor Kangoo Jumps. Pentru că deja are studii medicale, programul de instruire a presupus 3 săptămâni de cursuri alături de Kinga Sebestyen, primind la final documentul care îi va conferi abilitatea de a coordona exerciţiile de Kangoo Jumps în paralel cu activitatea profesională.

Pentru început, Dr. Olivia Ligia Burtă va conduce orele de Kangoo Jumps pentru grupa de vârstă peste 58 de ani selectată pentru a participa la studiul "KAPO - Sănătate pe Ghete".

Studiul, unic în lume, este iniţiat de Kinga Sebestyen, iar în această perioadă, participanţii fac exerciţii de tip Kangoo Jumps, pe ghete rebound, adaptate diverselor patologii, încercând la final să se demonstreze beneficiile acestui sport asupra sănătăţii.

Prin intermediul acestui studiu, Dr. Olivia Ligia Burtă doreşte să promoveze comportamentele de sănătate, atât la nivel universitar (fiind conferenţiar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea), cât şi la nivel comunitar, în special la categoria donatorilor (şi potentialilor donatori) de sânge, fiind directorul Centrului de Transfuzie Bihor.

„Vom veni, la finalul studiului, cu rezultate extraordinare şi cu articole de specialitate prin care vream să dovedim ştiinţific beneficiile programului medical pe ghete  “KAPO”, Studiul va dovedi că, prin programele pe ghete rebound recomandate de Kinga Sebestyen, se pot crea/ preveni/schimba obiceiurile şi comportamentele de risc legate de stilul de viaţă în diferite boli, indiferent de sex sau vârstã" a declarat Dr. Olivia Ligia Burtă.

După realizarea studiului  şi publicarea rezultatelor, se vor pune la Oradea bazele unui “Centru pilot KAPO- sănătate pe ghete”, unic în Europa. Pentru a veni in ajutorul generaţiei tinere, în scopul controlului riscului de îmbolnăvire, se va lansa un set de programe de preventie, reabilitare şi recuperare pe ghete pentru spitale, şcoli, grădiniţe, centre de reabilitare şi săli de fitness.

Citește și:
Andreea Marin: cum a reuşit să dea restart organismului, la 44 de ani
HIIPA, cel mai popular antrenament în rândul persoanelor care nu au timp de sală
Dieta cu fibre: beneficii în sănătate
Exclusiv Online - 04.03.2019

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.