MITURI despre exerciţii, alimente şi ceaiuri care ard grăsimea de pe abdomen

Grasimea de pe abdomen nu dispare prin metode conventionale...Sunt convins ca ai observat deja acest lucru pe propria piele. Cand ma refer la metoda conventionala, ma refer la toate acele sfaturi care te indeamna sa faci cel putin 100 de abdomene in fiecare zi, sa tii diete stricte sau sa cumperi ceaiuri miraculoase.
  • Publicat:
MITURI despre exerciţii, alimente şi ceaiuri care ard grăsimea de pe abdomen

Autor: Şerban Blebea, antrenor personal

Grasimea de pe abdomen nu dispare prin metode conventionale…Sunt convins ca ai observat deja acest lucru pe propria piele.

Cand ma refer la metoda conventionala, ma refer la toate acele sfaturi care te indeamna  sa faci cel putin 100 de abdomene in fiecare zi, sa tii diete stricte sau sa cumperi ceaiuri miraculoase.

In ritmul acesta vei ajunge sa te frustrezi  de lipsa progreselor si te vei dai batut inainte de a obtine abdomenul pe care il meriti dupa atatea sacrificii.

Este adevarat ca grasimea din jurul taliei este cel mai grea de eliminat, insa nu este imposibil.

Daca ramai cu mine pana la finalul acestui articol, iti voi explica exact cum functioneaza corpul nostru si de ce metoda clasica de a scapa de celebrii “colacei” pur si simplu nu da rezultate.

Dar mai intai haide sa vedem ce NU ar trebui sa faci…

MIT #1: Fac abdomene zilnic, în curand va începe să se vadă

Sistemul celor 100 sau 1000 de abdomene zilnice nu functioneaza dintr-un motiv foarte simplu. Nu exista o legatura intre musculatura abdomenului si stratul de grasime care il acopera. Este ca si cum ai purta ochelari doar pentru a parea mai inteligent… Si tu ai un abdomen plin de patratele, doar ca acesta sta ascuns sub un strat de grasime. Daca nu ai avea abdomen, atunci ar fi imposibil sa stai in pozitie verticala.

Organismul nostru nu poate elimina grasimea doar dintr-o anumita zona pe care o identificam noi ca fiind problematica.
Tot mai multe persoane sunt atrase de acest mit si considera ca oarecum ii pot indica corpului sa slabeasca in zona pe care o antreneaza mai des, insa acest lucru este complet gresit.

Nu vreau ca si tu sa cazi in aceasta capcana, asa ca iti voi da un exemplu concret:

Gandeste-te ca un barbat supraponderal face abdomene in fiecare zi, deci ii transmite corpului sau ca vrea sa piarda cativa centimetri in aceasta zona.
In cateva saptamani, creierul primeste mesajul, il descifreaza si incepe sa elimine grasimea doar de pe abdomen.
Asta ar insemna ca barbatul nostru va ajunge sa posede un abdomen plat, cu patratele proeminente, insa va pastra restul kilogramelor de grasime pe brate, picioare, piept si spate…

Cate persoane supraponderale cu 6-pack ai intalnit in ultimul timp la plaja? Intelegi ce vreau sa spun…

Solutia?

Foloseste un antrenament care sa stimuleze cat mai multe grupe musculare cu putinta, executa cat mai multe exercitii pentru grupele musculare mari (picioare, piept si spate) si pastreaza intensitatea la un nivel ridicat.
Vei fi surprins sa afli ca doar 30 de minute de antrenament pe zi te pot scapa de cel putin 7 cm in talie pe parcursul a 21 de zile.
Daca nu ma crezi, convinge-te singur. Ti-am pregatit o mica surpriza la finalul acestui articol!

MIT #2: Dacă ţin o dietă strictă voi scăpa de colăcei

Dietele nu te ajuta sa scapi de grasimea de pe abdomen dintr-un motiv foarte simplu: dietele in general nu functioneaza pe termen lung. Desigur, poate vei reusi sa elimini 10-15 kg insa cea mai mare parte din ele va fi reprezentata de masa musculara si apa.

Daca iti reduci musculatura, atunci reduci unul dintre cei mai mari consumatori de energie a corpului tau. Imediat vei observa cum nivelul de energie incepe sa scada si metabolismul tau se va incetini simtitor.

In momentul in care vei reincepe sa te alimentezi sanatos, organismul tau va incepe sa-si faca rezerve de grasime pentru a face fata unei noi eventuale perioade de infometare. Este fascinant cum organismul nostru se adapteaza si raspunde la stimulii de zi cu zi.

Solutia?

Alege sa mananci cat mai mult! Da am spus-o. Trebuie sa mananci mai mult. Insa nu ma intelege gresit, trebuie sa
mananci cat mai multe alimente bogate in macro-nutrienti si sa elimini alimentele fara valoare nutritiva.

Un exemplu concret de alimente pe care ar trebui sa le elimini: sucurile carbogazoase, prajiturile si prajelile, dulciurile si mancarurile ambalate frumos pe rafturile supermarketurilor. Nu are nici un rost sa te gandesti de doua ori la acest lucru,
elimina complet aceste mancaruri din alimentatia ta, daca vrei sa vezi rezultate.

In schimb concentreaza-te pe alimente precum: carnea slaba, lactate, oua, legume, fructe si ceaiuri. Cu cat mai putin procesate cu atat mai bine.

MIT #3: Ceaiurile care ard grăsimea de pe abdomen

Ceaiurile pentru slabit sunt doar o solutie temporara… in cel mai bun caz. Insa acestea pot avea efecte devastatoare pentru sanatatea ta pe termen lung. Mai intai trebuie sa intelegi cum functioneaza acestea.

Toate ceaiurile de slabit de pe piata merg pe aceeasi idee: pierderea in greutate prin deshidratare. Ce inseamna asta? Inseamna ca vei elimina intr-un scurt timp o cantitate mare de apa din organismul tau. Imediat vei observa o scadere a greutatii pe cantar. Evident!

Insa nu te bucura inca, deoarece organismul tau are nevoie de apa pentru a-si indeplini minimul de functii fiziologice. Stiai ca cele mai mutle dintre toxinele din corpul tau se elimina cu ajutorul apei: prin urina si transpiratie.

Gandeste-te ce inseamna o perioada de deshidratare si ce efecte negative poate avea pe termen lung.

Ca sa vin in ajutorul tau, ti-am pregatit o lista exercitii pe care le poti face chiar la tine acasa si care nu necesita nici un fel de aparat sau greutati. Desigur, nu te vor ajuta sa scapi complet de grasimea de pe abdomen, dar acesta este primul pas pe care il poti face chiar astazi pentru a incepe sa vezi rezultate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”