BE FIT by CSID, ediţia 4, Micul dejun, energie pozitivă: Ce trebuie să conţină micul dejun sănătos? VIDEO

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, care ne pregăteşte pentru o zi de lucru şi care trebuie să cuprindă toţi nutrienţii necesari, proteine, lipide, glucide, vitamine şi minerale. Omul modern plăteşte preţul mondenităţii, iar în această alergare, de cele mai multe ori, nu ia micul dejun. Sare peste o masă şi acesta este primul pas greşit. Micul dejun poate fi diferit pentru fiecare persoană în parte, ne adaptăm vârstei, sexului, activităţii fizice.
  • Publicat:

Pe 29 noiembrie, câteva sute de cititori ai www.csid.ro au participat la Cinema Pro la cea de-a patra ediţie a seriei de conferinţe BE FIT by CSID, organizată de „Ce se întâmplă, doctore?” cu tema „Micul dejun – Energie pozitivă”, având ca partener gold Dr. Oetker Musli Vitalis, partener silver Xlear, parteneri bronze BorsecProfructtaNescafe Dolce Gusto, uleiurile de măsline Terra CretaChairry, care ne-a pus la dispoziţie mobilierul şi Bilancia care ne-a asigurat echipamentele de gătit.

„Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, care ne pregăteşte pentru o zi de lucru şi care trebuie să cuprindă toţi nutrienţii necesari, proteine, lipide, glucide, vitamine şi minerale.  Omul modern plăteşte preţul mondenităţii, iar în această alergare, de cele mai multe ori, nu ia micul dejun. Sare peste o masă şi acesta este primul pas greşit. Micul dejun poate fi diferit pentru fiecare persoană în parte, ne adaptăm vârstei, sexului, activităţii fizice. Putem să vorbim de un iaurt cu cereale, de un sandviş. Mă feresc să dau reţete generale, pentru că practic medicină persoanalizată şi adaptez o dietă fiecărei persoane care mi se adresează. 

Omul modern măsoară foarte greu caloriile, dar prefer ca o persoană să îşi ia micul dejun decât să stea şi să numere caloriile, care sunt importante, dar nu cele mai importante. Putem să apelăm la un specialist care ne poate ajuta să ne adaptam dieta şi numărul de calorii personalităţii fiecăruia.

Dacă ratezi micul dejun, îţi va fi mai uşor să te demotivezi şi să ratezi şi prânzul şi să mănânci mult prea mult la cină, să nu mai treci nici pe la sală şi să îţi zici că ai dacă tot ai ratat dimineaţa, începi de mâine viaţa sănătoasă. Sau de luni. Sau de la 1 ale lunii“, a spus dr. Florin Bălănică.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: