7 sfaturi pentru a avea un copil inteligent

Inteligenta copiilor este influentata intr-o buna masura de catre parinti si in special de mama, in perioada sarcinii, iar mai apoi de cativa factori simpli din programul zilnic, ca de exemplu activitatile realizate, odihna si alimentatia.
  • Publicat:
  • Actualizat:
7 sfaturi pentru a avea un copil inteligent

Parintii isi doresc copii cat mai inteligenti, cu rezultate cat mai bune la scoala si cu performante deosebite la activitatile extra-curriculare.

Inteligenta acestora este, insa, influentata intr-o buna masura de catre parinti si in special de mama, in perioada sarcinii, iar mai apoi de cativa factori simpli din programul zilnic, ca de exemplu activitatile realizate, odihna si alimentatia.
 

Recomandari pentru a creste IQ-ul copilului

Mamele ar trebui sa consume alimente care contin acizi grasi polinesaturati (Omega 3) pe perioada sarcinii

Cercetatorii au dovedit ca daca mama consuma acest tip de alimente pe perioada sarcinii, copiii vor avea un IQ mai mare cu aproximaticv 3,5 puncte deoarece acesti acizi nu sunt sintetizati in mod natural de organism si ajuta la dezvoltarea celulelor nervoase. De asemenea, odata cu cresterea copilului se recomanda introducerea in meniul acestuia a preparatelor din peste (de exemplu somon), a nucilor sau migdalelor in forma cruda, deoarece au un continut bogat in Omega 3.

Copiii trebuie sa respecte orarul de somn corespunzator varstei lor

Somnul are un rol foarte important in dezvoltarea celulelor nervoase si a copilului in general. Lipsa de somn poate afecta anumite parti ale creierului, in special lobii frontali, care controleaza abilitatea de a lua decizii, de a forma amintiri etc. De asemenea, specialistii sunt de parere ca, daca un copil de clasa a sasea nu doarme o ora, la momentul potrivit, creierul lui va functiona precum al unuia de clasa a patra.

Inscrieti-l la gradinita

Inscrierea unui copil la gradiniţa ii mareşte IQ-ul cu peste 4 puncte . Alaturi de alti copii de varsta lui, intr-un mediu in care este provocat sa descopere si sa invete, copilul isi va contura mult mai repede abilitati precum socializarea sau invatarea si se va adapta cu o mai mare usurinta la viitoarea etapa – scoala.

Implicati-l in jocuri de lectura interactiva

Potrivit oamenilor de stiinta, puteti in acest fel sa cresteti coeficientul de inteligenta al copilului cu aproximativ 6 puncte. Totodata, lectura interactiva, pe parcursul careia copilul isi poate imagina ca este el insusi unul dintre personaje, este o buna modalitate de dezvoltare a vocabularului si a creativitatii.

Incercati cursurile de muzica

IQ-ul copiilor a fost evaluat inainte si dupa cursurile de muzica si s-a demonstrat faptul ca, pentru multi dintre ei, lectiile au influentat pozitiv cresterea coeficientului de inteligenta.

Cunoasteti-i prietenii

Este dovedit faptul ca parintii si caracteristicile genetice pe care acestia le transmit copiilor au mai putina influenta in dezvoltarea si evolutia lor ulterioara fata de cat s-ar crede. Pe de alta parte, cercul de prieteni are o influenta confirmata asupra comportamentului si conturarea abilitatilor acestora si, pe cat posibil, este de preferat sa cunoasteti prietenii sau persoanele cu care copiii isi petrec timpul liber sau orele de la scoala astfel incat sa va asigurati ca mediul este unul benefic pentru ei.

Transmiteti-i incredere

Intr-o masura mai mare decat adultii, copiii au nevoie sa le reconfirmati increderea pe care o aveti in ei si in capacitatea lor de a reusi sa duca la bun sfarsit lucrurile pe care si le propun. Astfel, ii ajutati sa aiba siguranta propriilor decizii la varsta maturitatii si sa devina responsabili pentru propriile actiuni. De asemenea, acest lucru influenteaza dezvoltarea IQ-ului lor, fapt dovedit stiintific prin experimentul realizat cu niste elevi de nivel mediu, dar carora profesorilor le-au fost prezentati ca avand o inteligenta „peste medie”. Rezultatul dupa o buna perioada de timp, a fost imbunatatirea IQ-ului elevilor cu o medie de 10 pana la 22 de puncte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”