Autismul, corelat cu varsta si nivelul de educatie al parintilor

Va pregatiti sa aveti un copil? Daca aveti peste 34 de ani si nu ati prea trecut pe la scoala, odrasla s-ar putea naste cu dizabilitati intelectuale (ID) sau tulburari din spectrul autismului (ASD).
  • Publicat:
  • Actualizat:
Autismul, corelat cu varsta si nivelul de educatie al parintilor
Autismul, corelat cu varsta si nivelul de educatie al parintilor

Va pregatiti sa aveti un copil? Ei bine, daca aveti peste 34 de ani si nu ati prea trecut pe la scoala, odrasla s-ar putea naste cu dizabilitati intelectuale (ID) sau tulburari din spectrul autismului (ASD), ne avertizeaza oamenii de stiinta americani!

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Utah, Statele Unite, baieteii prezinta un risc mai mare de a se naste cu ASD si/sau ID, aceasta din urma afectiune fiind asociata, de cele mai multe ori, cu varsta parintilor si nivelul de educatie al acestora.

Astfel, se pare ca parintii trecuti de 34 de ani si in special mamele care au un nivel scazut de educatie sunt cei mai expusi riscului de a aduce pe lume copii cu probleme. De mentionat ca posibilitatile financiare ale familiei nu influenteaza in nici un fel sanatatea mintala a bebelusului.

ASD reprezinta un grup de tulburari in dezvoltarea neurala a micutilor si include dificultati in interactiunea sociala, in comunicarea cu ceilalti si comportament restrictiv, neobisnuit.

ASD variaza mult in severitate de la un copil la altul si poate fi prezent in combinatie sau nu cu ID.

Citeste si:
Tratament revolutionar pentru autisti: un spray nazal

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân