O sansa pentru copiii cu probleme de vedere si auz

Fundatia Light into Europe alaturi de RBS Romania lupta pentru drepturile copiilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
O sansa pentru copiii cu probleme de vedere si auz
O sansa pentru copiii cu probleme de vedere si auz

Editia a 11-a a Balului Caledonian, eveniment anual ce are ca scop strangerea de fonduri pentru cauze umanitare, a dat startul programului caritabil Unitatea mobila de interventie timpurie pentru copiii cu probleme de vedere si auz. Balul caritabil s-a desfasurat recent, la Cercul Militar din Bucuresti.

In Romania sunt aproximativ 150.000 de adulti cu probleme auditive si de vedere, dar nu exista date similare referitoare la numarul copiilor afectati.

Situatia acestora se deterioreaza continuu in cazul in care nu primesc niciun sprijin. De aceea programul are ca scop imbunatatirea calitatii vietii pentru copiii cu dificultati senzoriale si pentru familiile lor, prin activitati eficiente de interventie timpurie.

Vor fi puse la dispozitie echipamente medicale, metode educationale pentru invatamant la distanta, informatii si servicii de consiliere familiala, jucarii si alte metode de sprijin pentru copii. De asemenea, vor fi organizate activitati care sa ii ajute sa se integreze mai usor in comunitate si sa aiba acces la servicii educative eficiente.

In 2009, programul va fi desfasurat de fundatia Light into Europe alaturi de RBS Romania, in judetele Ilfov, Iasi, Buzau, Cluj, Timis.
 

Citeste si Mos Craciun exista!
                  Impreuna invingem autismul

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sexul la TV si adolescentii
Sexul la TV si adolescentii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”