Protejeaza-ti copilul de obezitate!

Previne riscul aparitiei obezitatii la copilul tau prin supravegherea atenta a alimentatiei acestuia.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Protejeaza-ti copilul de obezitate!
Protejeaza-ti copilul de obezitate!

Sustinerea copiilor sa piarda sau sa-si mentina greutatea necesita un angajament din partea intregii familii. Astfel, poate fi mult mai usor pentru copilul tau sa accepte sau chiar sa fie entuziasmat sa-si schimbe obiceiurile alimentare si nivelul de activitate daca nu este lasat sa treaca prin asta singur.

Respecta aceste sfaturi indiferent daca copiii tai au deja probleme cu greutatea sau vrei doar sa previi riscul obezitatii. De pe urma unei nutritii corespunzatoate si a unei activitati fizice mai intense toate lumea are de castigat.

1. Incurajeaza-l sa petreaca o ora pe zi facand miscare
Convinge-ti copiii sa faca miscare in fiecare zi timp de o ora. Asta poate inseamna 20 de minute de mers pana la scoala si inapoi, 15 minute de joaca in timpul pauzelor si 25 de minute de baschet sau orice alt sport care-i place, fie intr-un mod organizat, ca parte a unei echipe, fie cu inca 2-3 prieteni in fata blocului.

2. Aprovizioneaza frigiderul cu fructe si legume
Daca ai putea face in asa fel incat copiii tai sa manance cinci mese pe zi, ar fi perfect. Acest lucru ajuta la eliminarea alegerilor nesanatoase pe care acestia le-ar putea face “de foame” si, in plus, te asiguri ca primesc o cantitate suficienta de vitamine si antioxidanti. Incearca, atunci cand gatesti, sa asezi mancarea in farfurie intr-un mod cat mai colorat si mai vesel.

3. Fii un model demn de urmat
Trebuie sa fii un bun exemplu pentru copiii tai daca vrei ca acestia sa adopte un stil de viata sanatos. Nu e cazul sa iti transformi viata intr-un maraton. Dar, ingrijindu-te de conditia ta fizica, facand alegeri sanatoase si explicandu-le copiilor de ce e importanta sanatatea, cu siguranta ca vor avea multe lucruri de invatat de la tine.

4. Elimina bauturile indulcite
Fa in asa fel incat sa aveti in casa doar apa plata, lapte sau suc de fructe. Dar nu mai mult de doua pahare de suc pe zi, pentru ca acesta contine zaharuri naturale si multe calorii.


5. Limiteaza timpul petrecut in fata televizorului
Inchide televizorul sau consola de jocuri pe calculator dupa maxim o ora sau doua, chiar daca la inceput te vei lovi de proteste. Astfel vor avea mai mult timp liber pentru activitati ce presupun si miscare fizica.

6. Micul dejun in fiecare zi
Acest lucru ii ajuta pe copii sa evite snackurile bogate in calorii si grasimi saturate. Asigura-le in fiecare dimineata o masa consistenta care sa contina cereale, fructe si proteine. Neglijarea micului dejun nu ajuta la slabit, nici pe copii si nici pe adulti!

7. Scoate televizoarele din dormitor
Copiii care au televizor in camera in care dorm petrec mai mult timp in fata lui (si mai putin timp jucandu-se). Tine televizorul intr-un spatiu comun din casa astfel incat sa poti monitoriza utilizarea acestuia. Si mai bine, pune-l in interiorul unui dulap cu usa. Nefiind la vedere exista sanse mari ca micutii sa uite de el.

8. Luati masa acasa
Da, poate ca ai putea sa faci alegeri sanatoase si la restaurant, dar e mult mai usor sa controlezi cantitatea de grasimi si de calorii consumata de familia ta daca pregatesti mancarea acasa.

9. Regandeste exercitiile fizice

Activitatea fizica nu trebuie sa insemne neaparat o echipa de sport organizata. Curatenie prin casa sau joaca in parc- incearca sa gasesti cat mai multe modalitati prin care sa-ti provoci copiii sa faca miscare. Propune-le sa invatati un nou joc sau un nou dans, chiar si in jurul blocului.

10. Incurajeaza-i
Fetele, in mod special, au nevoie de multe incurajari pentru a fi active. Lauda-le chiar si pentru fiecare efort depus. Nu astepta neaparat rezultatele.

Tu cum iti convingi copiii sa adopte un stil de viata sanatos?

 

Citeste si Copiii, dulciurile, parintii, cantitatea si calitatea
                
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum sa doarma bebe mai bine
Cum sa doarma bebe mai bine
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân