Razvan Simion, cel mai bun in rolul de tatic

  • Publicat:
  • Actualizat:
Razvan Simion, cel mai bun in rolul de tatic
Razvan Simion, cel mai bun in rolul de tatic

Dimineata, la Antena 1, este nedespartit de colegul sau Dani pe care il cunoaste de nu mai putin de 25 de ani. Cum isi termina serviciul, il asteapta acasa o domnisoara de aproape 4 ani datorita careia a invatat sa picteze si sa coloreze. Micuta Ianca a venit pe lume cand taticul ei avea 24 de ani. Si de atunci s-au schimbat o multime de lucruri.

CSID: Cum s-a schimbat viata ta de cand ai venit la Antena 1?
Razvan Simion: Am mai multe rate la banca. Asta e un semn bun pentru ca, teoretic, evoluez economic. Pe celelalte planuri, numai lucruri bune. Primesc legume pe gratis in piata si, mai nou, paznicul de la trenuletul electric din parc imi face reduceri pentru Ianca.

CSID: De cand il cunosti pe Dani?
R.S.: De 25 de ani. Asteptam nepotii!

CSID: Care a fost momentul in care v-ati dorit sa si lucrati impreuna?
R.S.: S-a intamplat fara sa ne dam seama. La prima leafa, situatia a fost putin mai confuza. Ne angajaseram amandoi pe un singur salariu si trebuia sa-l impartim chiar in fata usii de la contabilitate. Nu credem nici acum ca lucram, ci doar ca ne simtim bine… pe bani.Viata… calculata.

CSID: De cata vreme esti casatorit?
R.S.: De 4 ani, 6 luni si 3 zile.

CSID: Cum ai facut acest pas atat de tanar?
R.S.: Sunt convins ca este o stare civila si nu o boala venerica. Daca te simti bine in pielea ta, poti s-o faci oricand. Noi ne-am casatorit pentru ca asa era in plan si nu pentru ca ne-a manat cineva de la spate. Tot asa a venit pe lume si Ianca. Cu un plan in care s-a fixat chiar si zodia. Desi nu par, sunt un tip cerebral si calculat. N-am taiat niciodata fara sa masor de doua ori.

CSID: Cum ai cunoscut-o pe sotia ta?
R.S.: Veneam dupa a nu stiu cata restanta la Drept civil si m-am oprit la o cafea in complexul studentesc din Timisoara. A fost singura fata ce mi-a mai luat gandul de la materia aia oribila. Mi-au trebuit totusi 3 luni sa indraznesc s-o invit la o cafea.

CSID: Cum e viata de familist?
R.S.: Cat se poate de… calculata. Ce-i drept, gandesti altfel, iti imparti banii in alt mod si ai alte obiective. Nu mai dai banii pe distractii efemere, pentru ca-ti vine factura de la gradinita, nu te mai lafai in hoteluri de 5 stele, pentru ca suntem mai multi in camera, nu mai pierzi vremea cu baietii, pentru ca trebuie sa faci castelul printeselor din caramizi lego si nu gasesti schita si, in loc de fotbal cu baietii, treci la ora de balet cu cea mica. Fetita lui are blog

CSID: Cati ani aveai cand a venit pe lume fiica ta?
R.S.: 24

CSID: Initial, cum te-ai descurcat in postura de tatic?
R.S.: Am centura neagra si pot sa ma laud ca am fost primul care i-a facut baita. Noi suntem singuri in Bucuresti, bunicii fiind toti la 600 de kilometri de aici si a trebuit sa invatam sa ne ajutam unul pe altul. Stiu sa fiu o „mama” buna pentru copilul meu, atata timp cat nu ma trezeste noaptea din somn.

CSID: Acum cu ce te incanta micuta?
R.S.: E un izvor de poante si, pentru ca nu tinem minte de azi pe maine ce ne mai spune, i-am facut un blog pe net. Ne sa­caie de ceva luni in incercarea de a ne con­vinge sa ne lasam de fumat. Iti cam vine sa lasi tigara cand cea mica iti spune ca o sa te imbolnavesti daca n-o asculti.

CSID: A venit vreodata cu tine pe platou?
R.S.: De multe ori. A fost si protagonista unor emisiuni cu pitici. Are ceva in comun cu mine: nu-si asculta regizorul.

CSID: Preferi sa iti faci vacantele doar cu sotia ta sau va insoteste neaparat si fetita?
R.S.: Avem 7 zile de vacanta pe an si alegem sa le petrecem in doi la munte, la schi. Ma rog, asta se intampla pana acum, dar iarna viitoare cu siguranta vine cu noi si cea mica. Verile sunt in 3, iernile in 2.

CSID: Pe unde va place sa colindati?
R.S.: Peste tot pe unde exista apa calda. Eu prefer muntele, fetele vor la mare, asa ca am sa caut locuri care sa corespunda. Ne place mult ca vara sa ne retragem la Garana, un mic sat de munte, pe Semenic, aproape de orasul unde m-am nascut.

CSID: Si in week-end?
R.S.: Fara tam-tam. Am renuntat sa mai fug la munte pentru ca drumul pana acolo si inapoi imi risipeste toata bateria incarcata. Preferam parcurile si, mai nou, muzeele unde sunt dinozauri, desi mi-am convins fetita ca dinozaurii exista si printre noi.

„Poate primesc inca unul”

CSID: Ce activitati ai invatat doar de dragul fetitei?
R.S.: Sa pictez si sa colorez. Niciodata n-am avut rabdare sa fac asta. Am prins o perioada agitata cand in oraselele mici, de provincie, se facea matematica in locul orei de desen ca sa ne indeplinim planul de olimpici la hectar. Am constatat ca am pierdut multe lucruri frumoase.

CSID: Iti mai doresti copii?
R.S.: Da. Si daca o sa fiu cuminte, poate primesc inca unul.

CSID: Il sfatuiesti pe colegul tau sa aiba copii?
R.S.: Intai sa treaca de testul cu planta pretentioasa in pervaz si cu animalul de companie din apartament. Daca reuseste sa le tina in viata cate un an pe fiecare… Dar sa stii ca Dani are un stil excelent de a „lucra” cu cei mici. Nefiind parinte, le permite sa i se urce in cap, spre deosebire de mine. Eu sunt mai germano-spartan in atitudine.

Razvan spera ca micuta Ianca sa devina cel mai bun prieten al lui. „Hobby-ul meu este sa stau acasa si sa cresc copilul”, spune el. Oricum, venirea pe lume a fetitei l-a reorientat. Acum il pasioneaza arta fotografica, psihologia copilului si… desenele animate.

Foto: Arhiva personala

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Tineri si tare nelinisti
Tineri si tare nelinisti
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”