Maternitatea Cantacuzino, dotată cu 2 noi incubatoare performante din Japonia

2 incubatoare performante din Japonia au fost donate către maternitatea Cantacuzino din Bucureşti. Investiţia, în valoare de 90.300 lei, reprezintă 20% din suma netă strânsă în urma campaniei derulate în 2011.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Maternitatea Cantacuzino, dotată cu 2 noi incubatoare performante din Japonia
Maternitatea Cantacuzino, dotată cu 2 noi incubatoare performante din Japonia

Organizaţia Salvaţi Copiii România dă startul acţiunilor de investiţie a banilor strânşi în urma campaniei „Transformă 2% din impozitul pe venit în 100% viaţă pentru copii”. Astfel, 2 incubatoare performante din Japonia au fost donate către maternitatea Cantacuzino din Bucureşti. Investiţia, în valoare de 90.300 lei, reprezintă 20% din suma netă strânsă în urma campaniei derulate în 2011.

Furnizarea aparatelor către maternitatea Cantacuzino a reprezentat o prioritate pentru Salvaţi Copiii România, deoarece aproximativ 13-14% din cei 2500 de copii îngrijiţi anual în această maternitate sunt prematuri.
„Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile, care rămâne una dintre problemele dramatice ale României, sunt printre priorităţile Asociaţiei Salvaţi Copiii România.

Atunci când am demarat programul „Fiecare copil contează”, care vizează reducerea numărului de copii care mor din cauze prevenibile sau tratabile, am realizat că un sprijin urgent trebuie acordat maternităţilor. Pentru că mulţi dintre copiii care mor în primele luni de viaţă sunt născuţi prematur, ei au nevoie de îngrijire specială chiar în saloanele de nou-născuţi”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

„Prematuritatea apare la orice nou-născut cu vârsta de gestaţie mai mică de 37 de săptămâni. Unitatea noastră îngrijeşte copii cu vârsta de gestaţie mai mare de 24 de săptămâni. Rata prematurităţii este mai ridicată în spitalul Cantacuzino deoarece, fiind o maternitate de nivel 3, îngrijeşte şi nou-născuţi veniţi prin transfer de la alte spitale – în special din judeţul Călăraşi „, a punctat Dr. Adrian Crăciun, şef secţie neonatologie Maternitatea Cantacuzino.
 
În viitor, Asociaţia are în vedere dotarea maternităţii din Adjud, judeţul Vrancea şi derularea mai multor programe de educaţie parentală, printre care: prevenirea sarcinilor la vârste fragede, îngrijirea nou-născuţilor şi nutriţia adecvată a mamei şi copilului.
Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit este parte a programului naţional de reducere a mortalităţii infantile „Fiecare copil contează!”, implementat de Salvaţi Copiii din anul 2010.

Citeste si: Ce sanse de supravietuire are un bebelus prematur?

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: