Povestea tinerei care a născut un copil cu o afecţiune rară pentru a salva alte vieţi

Krysta Davis era însărcinată în 18 săptămâni atunci când a aflat că fiica ei suferă de o anomalie, fiind diagnosticată cu anencefalie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Povestea tinerei care a născut un copil cu o afecţiune rară pentru a salva alte vieţi
FOTO: Pixabay

Un cuplu din Tennessee a petrecut o săptămână alături de fiica lor bolnavă, Rylei, înainte ca aceasta să moară, mai apoi donându-i organele. Krysta Davis era însărcinată în 18 săptămâni atunci când i s-a spus că fiica ei suferă de o anomalie. La scurt timp după, Rylei a fost diagnosticată cu anencefalie, o afecţiune rară în care copilului îi lipseşte o parte din creier sau craniu.

Medicii le-au spus părinţilor că fiica lor nu va putea trăi mai mult de 30 de minute din momentul naşterii, oferindu-le două opţiuni: inducerea imediată a travaliului sau păstrarea sarcinii până la termen şi donarea organelor bebeluşului.

”A fost un şoc, mai ales că am mai avut parte de un avort înainte şi câteva complicaţii cu această sarcină. Vestea a fost greu de digerat, dar medicul ne-a explicat că bebeluşii care se nasc cu anencefalie nu au şanse de supravieţuire după tăierea cordonului ombilical”, a povestit cuplul pentru PEOPLE.

Krysta Davis i-a dat naştere fiicei sale chiar în Ajunul Crăciunului, la 40 de săptămâni şi două zile. Mai târziu, fetiţa i-a şocat pe toţi, după ce a reuşit să supravieţuiască o săptămână din momentul naşterii, ultima sa suflare fiind în spital, de Anul Nou. Părinţii povestesc că cea mică nu a plâns deloc întrega săptămână de viaţă, în schimb, în ultima sa zi a început să plângă din cauza lipsei de oxigen.

”Părea că luptă pentru a ne mai oferi timp cu ea. A fost uimitor. A surprins pe toată lumea după ce a reuşit să supravieţuiască timp de o săptămână”, a povestit tânăra de 23 de ani pentru PEOPLE.

După moartea micuţei, valvele inimii au fost donate către doi copii, iar plămânii au fost oferiţi unui spital pentru o cercetare. Tânăra mamă susţine că i-a fost tare greu să ştie că fiica ei nu mai este, dar fericită pentru că a putut ajuta alte femei aflate în situaţia cuplului.

”Ne încălzeşte inima să ştim că viaţa fiicei noastre a putut oferi alte două şanse la viaţă unor bebeluşi cu probleme.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân