Premieră în România: femeile la menopauză vor putea face copii!

Unul din cinci cupluri aflate la vârsta reproductivă primeşte diagnosticul dur de infertilitate atât în România, cât şi la nivel mondial.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Premieră în România: femeile la menopauză vor putea face copii!

Unul din cinci cupluri aflate la vârsta reproductivă primeşte diagnosticul dur de infertilitate atât în România, cât şi la nivel mondial. Menopauza precoce, rezerva ovariană scăzută, problemele endometrului sunt trei dintre cauzele principale ale infertilităţii la femei. Dacă până acum aceste diagnostice puteau însemna şi un capăt de drum pentru femeile care-şi doreau un copil, pentru acestea a apărut o nouă speranţă de a-şi vedea visul împlinit. 
 

Cu opt luni în urmă a fost implementată, la nivel global, o nouă procedură, PRP, care permite extragerea anumitor celule din sânge, prelucrarea acestora si injectarea apoi fie in ovare, care încep să producă din nou material genetic, fie in endometru, care se poate îngroşa suficient cât să poată permite implantarea embrionului.

Practicată în acest moment în doar câteva ţări, printre care Grecia, Spania şi Marea Britanie, procedura revoluţionară va fi implementată în premieră naţională în România, în clinica Genesis Athens din Bucureşti.

„Ne bucurăm că avem ocazia, în premieră în România, să efectuăm această procedură revoluţionară, care, cu siguranţă, va schimba destinele multor familii.

Este o şansă în plus pentru cei care nu mai aveau nici o speranţă că vor avea copii. Şi este o dovadă că în România se pot oferi servicii medicale de top”, a spus Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.
 

„În Grecia, deja am realizat cu succes această procedură, avem rezultate foarte bune, femei de 4 ani la menopauză care acum sunt gravide. Începem şi în România şi sperăm să avem şi aici rezultate cel puţin la fel de bune ca în Grecia”, a precizat profesor doctor Konstantinos Pantos, prezent la Bucureşti tocmai pentru lansarea procedurii PRP.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: