Problema educaţiei sexuale în şcoli trebuie luată în serios!

TSD susţine, într-un comunicat trimis marţi MEDIAFAX,că "problema educaţiei sexuale în şcoli trebuie luată mult mai în serios decât o ia în prezent învăţământul românesc" şi se declară în dezacord cu promovarea "abstinenţei sexuale a tinerilor, ca soluţie pentru probleme ca aceea a mamelor minore".
  • Publicat:
  • Actualizat:
Problema educaţiei sexuale în şcoli trebuie luată în serios!

TSD susţine, într-un comunicat trimis marţi MEDIAFAX,că „problema educaţiei sexuale în şcoli trebuie luată mult mai în serios decât o ia în prezent învăţământul românesc” şi se declară în dezacord cu promovarea „abstinenţei sexuale a tinerilor, ca soluţie pentru probleme ca aceea a mamelor minore”.

Atitudinea TSD este o replică la „poziţia consilierului Ministrului Educaţiei, Romeo-Nicu Moşoiu, până de curând lider al Asociaţiei «Părinţi pentru Ora de Religie», care promovează abstinenţa sexuală a tinerilor, ca soluţie pentru probleme ca aceea a mamelor minore”.

TSD „dezavuează” asemenea poziţie şi afirmă că ” un stat laic, contemporan, nu îşi poate asuma astfel de deziderate”.
În comunicat este citat deputatul Mihai Sturzu, liderul TSD, care spune că „tentativa de a le interzice tinerilor să facă sex este ineficientă”.

„Stânga, aşa cum o înţelegem noi, respectă valorile spirituale şi morala, inclusiv opţiunea ortodocşilor practicanţi, şi nu numai a lor, pentru abstinenţă în afara căsătoriei, însă credem că o astfel de opţiune nu poate fi generalizată în momentul de faţă în societatea românească. Cei care militează pentru ea ar trebui să reflecteze dacă nu cumva astfel de deziderate nu îi îndepărtează pe tineri de ei, mai degrabă decât să îi apropie”, argumentează deputatul Sturzu.

În consecinţă, liderul TSD crede că „problema educaţiei sexuale în şcoli trebuie luată mult mai în serios decât o ia în prezent învăţământul românesc”.

În plus, deputatul Sturzu susţine că „educaţia sexuală nu este contrariul abstinenţei, ba chiar, în anumite situaţii, preceptele ei consideră abstinenţa o opţiune validă”.
El nu crede că „educaţia sexuală îndepărtează tinerii de valorile spirituale”, ci că un asemenea tip de educaţie ” rezolvă o bună parte din problemele specifice ale aceloraşi tineri”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Electrocardiograme gratuite pentru copii!
Electrocardiograme gratuite pentru copii!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”