Ştirile Mediafax şi Gândul, de astăzi şi pe aplicaţia pentru nevăzători „Hear News”

Mediafax.ro şi gandul.info, cele două website-uri aflate în portofoliul Mediafax Group, vor putea fi accesate de astăzi şi în aplicaţia mobilă Hear News, aplicaţia care „citeşte” ştiri persoanelor nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mediafax.ro şi gandul.info, cele două website-uri aflate în portofoliul Mediafax Group, vor putea fi accesate de astăzi şi în aplicaţia mobilă Hear News, aplicaţia care „citeşte” ştiri persoanelor nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere.
 
„Hear News” este o aplicaţie realizată de Fundaţia Colegiul Pro şi finanţată de Fundaţia Orange cu suma de 201.345 lei, în cadrul programului „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2014-2015.  Aplicaţia se bucură de sprijinul Mediafax Group, partener în dezvoltarea aplicaţiei care asigură prin cele două website-uri de ştiri şi o parte din conţinutul editorial. 
 
„Dinamică, accesibilă şi relevantă, acestea sunt caracteristicile care definesc, astăzi, presa de calitate. Pentru că nu doar informaţia se schimbă de la o zi la alta, ci şi inovaţiile prin care ajungem la ea, aplicaţia „Hear News” este un motiv de mândrie pentru Mediafax Group. Continuăm să inovăm în presa românească, oferind dreptul la informare şi oamenilor cu deficienţe de vedere, dar care sunt cu atât mai mult interesaţi să fie conectaţi la noutăţile din jurul lor”, a declarat Claudiu Ilioiu, publisher al Diviziei General, Mediafax Group. 
 
Hear News este un instrument gratuit, adaptat nevoilor persoanelor nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere, care urmăreşte să le faciliteze acestora accesul rapid şi simplu la informaţii de ultimă oră, de calitate şi diverse prin conţinut şi dintr-o arie largă de domenii. Astfel, utilizatorii aplicaţiei vor putea asculta ştiri şi articole cu ajutorul unui sintetizator vocal care citeşte ştirile. În plus, unul dintre avantaje constă în absenţa mesajelor şi a bannerelor publicitare, cel mai des întâlnite bariere în ascultarea ştirilor de către persoanele nevăzătoare, pe Internet.
 
Aplicaţia a fost gândită şi dezvoltată îndeaproape cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, fiind testată de membri ai comunităţilor de nevăzători din diverse regiuni ale ţării: „În istoria lumii, nevăzătorii nu au avut niciodată, aşa cum se intamplă în zilele noastre graţie tehnologiei, acces deplin la informaţie şi cultură. Tocmai de aceea, fiecare contribuţie la valorificarea acestei oportunităti constituie atât un ajutor concret, imediat, cât şi un pas înainte, deschizător de noi perspective, pe drumul generos al egalitătii de şanse”, a declarat Mihai Dima, reprezentant al Asociaţia Nevăzătorilor din România.
 
Aplicaţia ”Hear News” este disponibilă  pe toate smartphone-urile dotate cu sistem de operare Android şi iOS şi poate fi descărcată gratuit din magazinele Play Store şi App Store folosind termenii de căutare „Hear News”.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Cheia Fericirii (Indiciu: nu banii)
Cheia Fericirii (Indiciu: nu banii)
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”