Ce trebuie sa stii despre aromaterapie

In functie de nevoile tale, exista cateva modalitati de folosire a uleiurilor esentiale. Le poti inhala cu ajutorul unei lampi de aromaterapie sau le poti pune in apa fierbinte din cada. O alta metoda este aceea de a le aplica direct pe piele, in zonele c
  • Publicat:
Ce trebuie sa stii despre aromaterapie
Ce trebuie sa stii despre aromaterapie

Un lucru foarte important in ceea ce priveste aromaterapia este calitatea produselor pe care le folosesti. Pentru ca pe piata exista numeroase “pseudo-uleiuri esentiale”, trebuie sa ai grija ce si de unde anume cumperi. Daca faci alegeri gresite, intentia ta de a folosi aromaterapia pentru a trata anumite afectiuni sau numai pentru a te relaxa poate fi un esec. Si asta se intampla pentru ca uleiurile contrafacute contin tot felul de substante sintetice si chiar toxice. Locurile de unde poti avea certitudinea ca ai cumparat un ulei esential de calitate sunt magazinele care comercializeaza produse naturiste si chiar unele farmacii.

Al doilea lucru de care trebuie sa tii cont sunt aromele. De exemplu, uleiurile pentru aromaterapie cu denumiri care mai de care mai ciudate (de exemplu “Flori de primavara”, “Oxigen”, etc.) sunt cel mai probabil sintetice. Si asta pentru ca uleiurile esentiale sunt obtinute din plante aromatice sau din fructe, prin urmare un ulei esential ar trebui sa poarte numele plantei din care este obtinut.

Gama de uleiuri esentiale din care poti alege este coplesitor de variata, prin urmare iti prezentam cateva uleiuri esentiale si principalele efecte terapeutice ale acestora. Nu uita! Natural nu inseamna neaparat sigur si lipsit de orice riscuri. Uleiurile esentiale nu pot fi folosite “dupa ureche”, de aceea trebuie sa apelezi la un specialist care te poate indruma. Atentie! Anumite uleiuri esentiale pot fi periculoase pentru sanatatea ta daca esti insarcinata, astmatica, daca suferi de epilepsie sau alte afectiuni.

Angelica – poate fi folosita pentru a trata o gama destul de larga de probleme de sanatate, de la oboseala severa, tensiune nervoasa, lipsa apetitului si digestia defectuoasa.

Musetelul – proprietatile sale antibacteriene il fac ideal pentru tratarea taieturilor, arsurilor, intepaturilor de insecte sau iritatiilor pielii. Ajuta la calmarea durerilor menstruale.

Eucaliptul – cunoscut pentru proprietatile sale calmante, eucaliptul este recomandat in tratarea intepaturilor de insecte, a basicilor, arsurilor sau alte leziuni ale pielii.

Feniculul – ajuta la reducerea durerilor menstruale si la reglarea ciclului menstrual, dar in cazul in care suferi de epilepsie nu este recomandat sa il folosesti.

Ghimbirul – poate fi folosit pentru combaterea ametelii, gripei sau racelii. Este eficient in calmarea durerilor musculare si articulare, prin urmare poate fi folosit cu incredere de cei care sufera de reumatism sau artrita.

Isopul – este toxic, dar daca este folosit in cantitatile potrivite ajuta la refacerea in urma unor afectiuni respiratorii. Se foloseste numai sub indrumarea unui specialist.

Iasomia – are proprietati afrodiziace si relaxante.

Levantica – un ulei terapeutic destul de versatil, eficient in calmarea starilor nervoase, a durerilor de cap si tratarea insomniilor.

Smirna – proprietatile antifungice ale smirnei sunt folositoare in tratarea infectiilor, in special ale celor din gat sau cavitatea bucala.

Neroli – este folosit pentru calmarea pielii iritate. Previne uscarea pielii si aparitia vergeturilor.

Portocala – ofera un parfum citric care revitalizeaza organismul. Contine vitamina C care ajuta la tratarea gripei si racelii.

Patchouli – calitatile sale antidepresive sunt folosite pentru combaterea starilor nervoase, anxietatii si stresului.

Rozmarinul – stimuleaza procesul de refacere al celulelor si este folosit pentru grabirea vindecarii ranilor.

Ulei de lemn de santal – sustine sistemul cardiovascular, ceea ce il face ideal pentru combaterea afectiunilor respiratorii precum bronsitele sau laringitele.

Ulei de arbore de ceai – stimuleaza sistemul imunitar.

Vanilie – aroma de vanilie este antidotul perfect pentru stres. De aceea este folosita adesea in producerea lumanarilor parfumate.

Ylang-ylang – un ulei relaxant ce poate fi folosit pentru calmarea rapida a palpitatiilor.

Articol exclusiv online (Georgiana Dorobantu)
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Levantica (lavanda), mereu in slujba ta!
Levantica (lavanda), mereu in slujba ta!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia