Descopera beneficiile luminii naturale a soarelui!

Lumina naturala a soarelul este mai importanta pentru corpul tau decat ai fi crezut!
  • Publicat:
Descopera beneficiile luminii naturale a soarelui!
no title

Lumina naturala a soarelul este mai importanta pentru corpul tau decat ai fi crezut! Umorul, vitalitatea, energia, chiar si sanatatea, toate depind de cantitatea de lumina pe care o primesti! Mai ales ca vine vacanta, afla de ce este bine sa petreci cat mai mult timp in aer liber!

Ti-ai petrecut o zi intreaga doar in casa? Gandeste-te cum te-ai simtit: cat se poate de prost dispusa si irascibila si ca fiind de pe alta lume,  nu-i asa? Asta pentru ca lumina naturala a zilei ne coordoneaza intregul corp, prin reglarea ciclului intern: variatiile de temperatura, metabolismul, somnul, secretia de hormoni. In functie de cantitatea de lumina primita, ceasul nostru biologic stabileste ritmul functionarii corpului.

Mai multa lumina, mai mult somn si mai multa energie

Lumina zilei declanseaza secretia de cortizol, hormonul caruia ii datoram mobilizarea energiei folositoare in timpul zilei. Asa ca, daca vrei sa fii in forma, umple-ti bateriile stand ceva timp la lumina soarelui. 

Pe de alta parte, lumina impiedica secretia melatoninei, hormon responsabil cu inducerea somnului. Astfel, cu cat ziua este mai luminoasa, cu atat noaptea este mai intensa, iar calitatea somnului este mai buna.

Mai multa lumina, mai multa buna dispozitie

Nu te-ai intrebat niciodata de ce vara esti mai plina de viata si mai bine dispusa? Ei bine, acest lucru se datoreaza cantitatii mai mari de lumina pe care corpul tau il primeste in aceasta perioada. Tot datorita ei, moralul este ridicat, iar energia este folosita din plin!

…si mai multa productivitate!

Conform mai multor studii americane desfasurate in ultimii ani, lumina naturala are un impact puternic asupra productivitatii! Indiferent de varsta, performantele cresc cu aproximativ 20% in conditii de o buna expunere la lumina.

Ce se intampla in lipsa luminii?

Lipsa de expunere la lumina naturala afecteaza direct ceasul nostru intern, fapt ce duce la o dereglare a functionarii normale ale corpului.

Astfel, pot sa apara: stari de somnolenta, de oboseala chiar si dimineata, depresie, cresterea apetitului si aparitia unor probleme precum bulimia, dorinta de a consuma dulciuri, migrene, stari de iritabilitate, insomnie, dezechilibru hormonal.

Pe plan sexual, pot aparea pierderea libidoului, sindrom premenstrual accentuat, diminuarea activitatii sexuale.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Aloe Vera vindeca orice?
Aloe Vera vindeca orice?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”