Ela Crăciun, remedii naturiste cu care ameliorează răceala

În ultima perioadă, cazurile de răceală şi gripă s-au înmulţit îngrijorător.
  • Publicat:
Ela Crăciun, remedii naturiste cu care ameliorează răceala

În ultima perioadă, cazurile de răceală şi gripă s-au înmulţit îngrijorător. Când nu este nevoie de pitalizre sau intervenţia medicilor, simptomele pot fi ameliorate cu chiar tratate cu ajutorul remediilor naturiste. Ela Crăciun a vorbit pe blogul său despre produsele şi plantele medicale la care apelează pentru ameliorarea gripei sau răcelii şi pe care are grijă să le aibă tot timpul în casă.

Remedii naturiste care pot ameliora răceala

Ceaiurile de plante

„Îmi doresc să fiu o mamă smart şi să previn răcelile, aşa că din casa noastră nu lipsesc ceaiurile de plante (muşeţel, echinacee, salvie, ghimbir, lămâie).

Salvia este recunoscută pentru efectele antiinfecţioase şi este ideală pentru problemele cauzate de infecţii ale gâtului. Muşeţelul întăreşte sistemul imunitar, iar propolisul stimulează formarea de anticorpi şi este un excelent antiviral şi antiinflamator. Foarte bună în combaterea infecţiilor, mai ales a răcelilor şi infecţiilor căilor respiratorii, echinaceea pregăteşte organismul pentru sezonul rece. Datorită proprietăţilor sale vindecătoare, înainte de apariţia antibioticelor era folosită intens pentru tratarea infecţiilor. Ceaiul de ghimbir e printre preferatele mele şi nu îl consum doar împotriva răcelii, conţine foarte mulţi antioxidanţi care întăresc imunitatea”, a scris vedeta.

Miere şi propolis

„Propolisul este cu siguranţă printre cele mai puternice antibiotice pe care le poate produce natura. În amestec cu mierea vă pot deveni cel mai puternic aliat împotriva răcelii, mai ales în perioada rece”, a adăugat vedeta.

Fructe şi legume bogate în vitamina C

Printe cele mai bogate fructe care conţin vitamina C se numără citricele, ardeiul roşu, kiwi, căpşuni. Toate acestea asigură o imunitate puternică, iar astfel putem preveni răceala şi gripa. Aceste soluţii pot fi folosite în sezonul rece pentru a preveni apariţia răcelii şi gripei, însă în momentul în care cei mici dau semne de răceală, ideal este să administraţi un produs farmaceutic, recomandat de medic.

”Nu folosiţi niciodată medicamente „după ureche”. Medicul ştie întotdeauna ce e mai potrivit de la caz la caz, mai ales dacă are şi istoricul bolilor din trecut. Datorită concentraţiei pe care o au, rezultatele terapeutice sunt mai eficiente în cazul în care deja i-a prins răcela”, a încheiat Ela Crăciun articolul postat pe blog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”