Extractul din dud alb mentine glicemia la un nivel normal

Extractul de dud alb se numara printre remediile „minune” in mentinerea nivelului glicemiei in limite normale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Extractul din dud alb mentine glicemia la un nivel normal
Extractul din dud alb mentine glicemia la un nivel normal!

Diabetul este o afectiunea cronica ce apare ca urmare a incapacitatii pancreasului de a produce suficienta insulina, sau atunci cand organismul nu este capabil sa foloseasca eficient insulina pe care o produce.

In prezent, la nivel mondial, 220 milioane de oameni sufera de diabet, potrivit datelor oferite de organizatia Mondiala a Sanatatii. 80 la suta dintre persoanele cu diabet provin din tari cu venit mediu si mic si au varsta cuprinsa intre 45 si 64 de ani.

Se stie ca unele dintre efectele / complicatiile diabetului sunt:

  • diabetul creste riscul de afectiuni cardiace. 50 la suta dintre persoanele cu diabet au ca si cauza de deces afectiunile cardiovasculare
  • diabetul afecteaza circulatia sangelui la nivelul picioarelor
  • retinopatia diabetica este o cauza importanta a aparitiei orbirii
  • diabetul este responsabil si de problemele intalnite la nivelul rinichilor

Toate acestea ar putea fi insa evitate prin adoptarea unor masuri simple insa eficiente. Este vorba despre mentinerea unei greutati corporale potrivite, realizarea unei activitati fizice zilnice (30 de minute de miscare/zi), urmarea unei diete echilibrate, bogate in fructe si legume (3-5 portii/zi) si cu un continut scazut de zahar si grasimi saturate si evitarea tutunului.

Dudul alb reduce absorbtia glucozei

Produsele naturiste reprezinta de asemenea o buna metoda de mentinere a nivelului glicemiei sub control. Extractul de dud alb se numara printre remediile „minune” in mentinerea nivelului glicemiei in limite normale.

„Extractul de dud alb reduce valorile glicemiei prin inhibarea si reducerea absorbtiei glucozei, dupa masa, la nivelul intestinului subtire. De asemenea, dudul alb imbunatateste metabolismul glucidic si promoveaza secretia de insulina de catre pancreas”, a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat.

Beneficiile medicale ale dudului alb sunt multiple:

  • Fructele de dud alb sunt folosite pentru tratarea starilor de slabiciune de la nivelul corpului, a starilor de ameteala, a anemiei si a incontinentei.
  • Frunzele de dud alb sunt folosite pentru a favoriza transpiratia, in timp ce scoarta si ramurelele sunt utilizate in scaderea presiunii sangvine.
  • Este benefic si in tratarea afectiunilor cronice ale tractului digestiv, in imbunatatirea digestiei, stimularea apetitului si a secretiei de acid gastric si in eliminarea constipatiei.
  • In medicina chineza fructele de dud alb sunt folosite pentru tratarea albirii premature a parului, purifierea sangelui si combaterea diabetului.
  • Scoarta de dud alb este indicata in calmarea tusei, a febrei, a durerilor de cap si a ochilor rosii si uscati.
  • Frunzele de dud alb actioneaza stimuland sistemul nervos si tractul digestiv. Are de asemenea un efect pozitiv asupra sistemului respirator si cardiovascular, precum si a sistemului urinar.

Descopera aici beneficiile altor plante medicinale pentru sanatate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia