Uleiul de coriandru trateaza toxiinfectia alimentara si anumite infectii rezistente la antibiotice

Toxiinfectii alimentare, infectii rezistente la antibiotice, E-coli, Salmonella, stafilococ auriu - iata o serie de probleme care pot fi rezolvate cu ulei de coriandru. Potrivit unui studiu publicat recent in Journal of Medical Microbiology, acest ulei ar avea proprietati antibacteriene uimitoare.
  • Publicat:
Uleiul de coriandru trateaza toxiinfectia alimentara si anumite infectii rezistente la antibiotice
no title
Toxiinfectii alimentare, infectii rezistente la antibiotice, E-coli, Salmonella, stafilococ auriu – iata o serie de probleme care pot fi rezolvate cu ulei de coriandru. Potrivit unui studiu publicat recent in Journal of Medical Microbiology, acest ulei ar avea proprietati antibacteriene uimitoare.
 
Oamenii e stiinta de la Universitatea Beira Interior, Portugalia, au descoperit ca uleiul de coriandru combate cu succes 12 tulpini bacteriene, printre care Escherichia coli, Salmonella enterica, Bacillus cereus si Staphylococcus aureus. Rezistenta acestor bacterii este neutralizata cu ajutorul unei solutii continand cel mult 1,6% ulei de coriandru!
 
Coriandrul este o planta aromatica, extrem de raspandita in bucataria mediteraneana. Uleiul de coriandru este unul dintre cele mai populare 20 de uleiuri esentiale in intreaga lume, fiind utilizat adesea si ca aditiv alimentar.
 
Acesta este obtinut din semintele plantei despre care trebuie sa mentionam ca, de-a lungul timpului, si-a dovedit puterile in calmarea durerii si a convulsiilor, inlaturarea senzatiei de greata, stimularea digestiei si combaterea infectiilor fungice.
 
Potrivit statisticilor, 30% din populatia din tarile dezvoltate sufera anual de toxiinfectii alimentare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Ciocolata si vinul ne fac mai destepti
Ciocolata si vinul ne fac mai destepti
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”