Beneficiarul primului transplant de penis din lume va deveni tată

La trei luni după operaţia de transplant de penis, pacientul în vârstă de 21 de ani şi-a recuperat toate funcţiile urinare şi reproductive ale organului său sexual.
  • Publicat:
Beneficiarul primului transplant de penis din lume va deveni tată

Beneficiarul primului transplant de penis din lume realizat cu succes, un bărbat din Africa de Sud care a suportat această intervenţie chirurgicală în decembrie 2014, va deveni tată în a doua jumătate a acestui an, informează bbc.com, citata de Mediafax.

Informaţia a fost dată publicităţii de medicul chirurg care a efectuat acel transplant, Andre van der Merwe. Iubita pacientului a confirmat faptul că este însăcinată în patru luni, iar acest fapt demonstrează că „transplantul a fost unul reuşit”, a precizat medicul sud-african.

Tânărul sud-african a fost operat în spitalul Tygerberg din Cape Town, iar intervenţia chirurgicală, care a durat nouă ore, a fost realizată pe 11 decembrie 2014.

La trei luni după operaţie, pacientul sud-african, în vârstă de 21 de ani, şi-a recuperat toate funcţiile urinare şi reproductive ale organului său sexual.

Penisul lui fusese amputat cu trei ani înainte, după o serie de infecţii consecutive, apărute în urma unei circumcizii incorect efectuate în cadrul unei ceremonii tradiţionale africane.

Noul său penis a fost prelevat de la un donator decedat, cu acordul familiei acestuia.

Un alt transplant de penis a fost efectuat în China în anul 2006. În ciuda reuşitei chirurgicale a operaţiei, organul a trebuit să fie apoi extirpat, din cauza „problemelor de ordin psihologic ale pacientului”.

Medicii spun că Africa de Sud a devenit una dintre ţările din lume în care se înregistrează cel mai mare număr de cereri de transplant de penis. Zeci de adolescenţi şi bărbaţi tineri – sau chiar sute, potrivit unor experţi – sunt mutilaţi sau mor în fiecare an în această ţară, în urma unor ceremonii religioase cu rol iniţiatic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
David Beckham, actor?
David Beckham, actor?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”