Brânza camembert, chilipirurile şi complimentele pot aduce fericirea femeilor

Brânza camembert, lacul de unghii şi lenjeria confortabilă sunt doar câteva dintre micile nimicuri care le fac fericite pe femei, potrivit unui sondaj realizat de compania britanică Sainsbury, informează Mediafax.
  • Publicat:
Brânza camembert, chilipirurile şi complimentele pot aduce fericirea femeilor

Brânza camembert, lacul de unghii şi lenjeria confortabilă sunt doar câteva dintre micile nimicuri care le fac fericite pe femei, potrivit unui sondaj realizat de compania britanică Sainsbury, informează Mediafax.

Fidele dictonului „cele mai bune lucruri în viaţă sunt gratis”, femeile par să aprecieze cel mai mult un compliment sau un alint, demonstrează un sondaj al Saintsbury la care au răspuns peste 2.000 de persoane de sex feminin.

Cu toate acestea, în topul lucrurilor care le fac fericite pe femei se află, pe locuri fruntaşe, florile, micile cadouri şi dinţii curaţi, dar şi achiziţionarea unor produse la preţ redus sau cheltuirea unor sume mari pentru un nou parfum sau pentru lenjerie intimă.

În ianuarie, cu toţii avem nevoie de un impuls pentru a fi fericiţi, însă acest studiu ne demonstrează că nu este nevoie să cheltuim sume exorbitante pentru a ne asigura această fericire. Femeile de condiţie medie se declară fericite cu hainele pe care le poartă în mod obişnuit, dacă primesc complimente la care nu se aşteptau, dar şi dacă pe masa lor se află brânză camembert ori dacă încheie ziua cu o carte bună”, spune purtătorul de cuvânt al companiei Sainsbury.

Deşi poate părea incredibil, majoritatea celor care au răspuns la sondaj au spus că preferă o baie cu spumă în intimitatea propriei locuinţe decât o şedinţă SPA, în timp ce, pentru multe dintre femei, o carte bună este de preferat unui serial de televiziune.

Însă femeile nu se mulţumesc să fie doar ele în centrul atenţiei. Astfel, premiile obţinute de copiii lor la şcoală sau pe terenul de sport le fac mai fericite decât recunoaşterea propriei munci.

De asemenea, surprinzător este faptul că, pentru multe dintre femei, să mănânce brânză este mult mai plăcut decât să socializeze cu prietenii sau să meargă la o primă întâlnire. Totodată, pentru multe dintre participantele la sondaj este mai important să aibă dinţii curaţi decât să ia prânzul în oraş sau să primească laude pentru noua tunsoare.

Sondajul mai arată că o treime dintre femei se simt mai bine atunci când au timp să se piardă în acţiunea unei cărţi bune, iar acelea care sunt mame spun că nimic nu le face mai fericite ca o îmbrăţişare de la copilul lor la finalul unei zile stresante.

„Cercetarea noastră a arătat că petrecerea timpului cu prietenii ori familia, precum şi timpul dedicat unor hobby-uri – fie că este vorba despre lectură, sport sau cumpărături – le fac fericite pe femei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei Sainsbury.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”