Cafeaua, un antidot neaşteptat pentru ochii obosiţi

Exerciţiile fizice pot obosi ochii la fel de mult ca şi muşchii, dar cafeau îi poate revigora, conform unui studiu realizat de cercetători internaţionali.
  • Publicat:
Cafeaua, un antidot neaşteptat pentru ochii obosiţi

Exerciţiile fizice pot obosi ochii la fel de mult ca şi muşchii, dar cafeau  îi poate revigora, conform unui studiu realizat de cercetători internaţionali.

O echipă de oameni de ştiinţă din patru ţări a găsit  primele dovezi că mişcările oculare rapide îşi încetinesc frecvenţa atunci când organismul este obosit.

„Aceste rezultate sunt importante, deoarece ochii noştri trebuie să se mişte rapid pentru a capta informaţii noi. Dar există speranţă pentru cei care beau cafea, deoarece aceste tulburări vizuale pot fi prevenite prin consumul de cofeină „, a explicat coordonatorul studiului, dr. Nicholas Gant, de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă.

În cadrul studiului, ciclişti au fost analizaţi în laborator timp de trei ore, apoi a fost testat controlul creierului asupra sistemului visual cu ajutorul unor camera specializate. În urma acestui experiment s-a observat că oboseala picioarelor are efect şi asupra ochilor, încetinindu-le mişcarea. Se pare că efortul fizic cauzează un dezechilibru neurochimic, care se răspândeşte în sistemele de control ale creierului.

Vestea bună este că şi o doză mica de cofeină poate restabili echilibrul chimic, ajutând semnalele de la creier să ajungă la ochi. Aşa că, data viitoare o să ştii că după un sesiune intensă de exerciţii şi ochii tăi vor fi puţin mai obosiţ nu doar muşchii!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”