Cu ce probleme sexuale se confruntă tinerii

Cercetătorii au descoperit că mai mult de trei sferturi dintre tineri se confruntă cu probleme de natură sexuală.
  • Publicat:
Cu ce probleme sexuale se confruntă tinerii

Tinerii nu percep sexul ca o formă de distracţie, conform ultimelor studii. Cercetătorii de la Universitatea Canadiană din New Brunswick au descoperit că mai mult de trei sferturi dintre tineri se confruntă cu probleme de natură sexuală.

Profesorul de psihologie Lucia O’Sullivan a intervievat aproximativ 400 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani. O’Sullivan a întreprins acest studiu după ce a descoperit că o mare parte dintre tinerii studenţi ajung la medic cu probleme erectile şi rupturi vulvare.

Rezultatele au fost surprinzătoare. 79% dintre bărbaţi şi 84% dintre femeile au raportat probleme sexuale pe parcursul a doi ani. Acestea au inclus: satisfacţia sexuală scăzută pentru ambele sexe, disfuncţia erectilă pentru bărbaţi şi imposibilitatea de a ajunge la orgasm pentru femei.

“La început, viaţa sexuală este distractivă, plăcută şi cu adevărat hedonistă. În timp, am descoperit că mulţi tineri ajung însă să se confrunte cu probleme sexuale’’, spune O’Sullivan.

Şi dacă unele probleme, precum orgasmul şi insatisfacţia sexuală, pot fi depăşite de-a lungul timpului, spune Dr. O’Sullivan, dezinteresul în materie de sex rămâne un motiv de îngrijorare. Specialiştii cred că excesul de pornografie deţine un rol esenţial în această situaţie.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”