De ce e bine să faci baie seara

Specialiştii suţin că baia de seară te ajută să dormi mai bine, dar trebuie să ţii cont de o regulă importantă.
  • Publicat:
De ce e bine să faci baie seara

Un duş fierbinte dimineaţa este tot ce ai nevoie pentru a te trezi şi energiza, afirmă studiile, iar dacă vrei să ai un somn mai bun, tot apa fierbinte te ajută. Specialiştii suţin că baia de seară te ajută să dormi mai bine, dar trebuie să ţii cont de o regulă importantă, scrie TIME.

„Nu trebuie să te supraîncălzeşti chiar înainte să te bagi în pat”, susţine dr. Dianne Augelli, medic la Center for Sleep Medicine din New York. Temperatura corporală joacă un rol esenţial în reglarea ritmului circadian, cel care îi transmite creierului că trebuie să dormi sau că trebuie să fii alert.

În timpul zilei, temperatura corpului creşte în mod natural, pentru a ne ţine „în priză”, iar seara scade şi ne pregăteşte pentru somn. 

„Dacă întrerupem acest proces, s-ar putea să ne confruntăm cu tulburări de somn. Din acest motiv, nu trebuie să facem duş foarte târziu, ci seara, poate chiar după ce venim de la serviciu, pentru a-i lăsa corpului ocazia să se răcească în mod natural şi să ne pregătească de somn”, spune Shelby Harris, specialist în somnologie. 

Numeroase studii au arătat că duşul de seară ajută la încălzirea corpului şi induce senzaţia de somnolenţă, cu condiţia ca organismul să aibă suficient timp să se răcorească. 

Aşadar, un duş fierbinte de 20 de minute, făcut cu o oră şi jumătate înainte să te culci, este o soluţie excelentă pentru un somn odihnitor. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030