Fundatia Vodafone Romania investeste in dotarea Spitalului Clinic de Urgenta “Grigore Alexandrescu”

Fundatia Vodafone Romania a finantat achizitionarea de echipamente medicale si de mobilier specific pentru dotarea noii Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.
  • Publicat:
Fundatia Vodafone Romania investeste in dotarea Spitalului Clinic de Urgenta “Grigore Alexandrescu”

Fundatia Vodafone Romania a finantat achizitionarea de echipamente medicale si de mobilier specific pentru dotarea noii Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Acest proiect se incadreaza in strategia fundatiei de finantare a programelor care imbunatatesc actul medical in Romania.

Dotarea spatiului de 750 m2 al noii Unitati de Primiri Urgente a necesitat o investitie totala de 333.669 euro, dintre care 300.000 euro au fost finantati de Fundatia Vodafone Romania.  Numarul de paturi de spital a fost marit  de la 7 la 20, crescand astfel numarul minim de pacienti care sunt tratati zilnic in cadrul Unitatii de Primiri Urgente cu 320%, de la 125 pacienti, la 400. Dotarea unitatii a inceput in data de 6 august si a fost finalizata la inceputul lunii.

“Aceasta investitie va asigura un inalt profesionalism al activitatii de primire la departamentul de urgente. Se vor reduce astfel perioadele indelungate de asteptare, se vor evita situatiile de supraaglomerare si va creste eficienta tratarii micilor bolnavi. In prezent, cei aproximativ 6.000 de pacienti anuali ai spitalului – internati, ambulatori sau in situatii de urgenta, inclusiv de tip neonatal – pot beneficia de noile echipamente finantate de Fundatia Vodafone Romania”, a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Lista echipamentelor medicale specifice achizitionate cuprinde printre altele: un sistem de monitorizare a functiilor vitale, 2 electrocardiografe portabile cu 12 canale, cu carucior, un defibrilator cu pacemaker extern, un dispozitiv medical de triaj, un ventilator pentru camera de resuscitare, o masa incalzita pentru resuscitare nou-nascuti si un ecograf Doppler.

Mai mult, prin aceste dotari, au fost imbunatatite conditiile de lucru ale personalului spitalului si calitatea actului medical. Cresterea numarului de pacienti care pot fi tratati face posibil accesul la servicii medicale de calitate inclusiv pentru pacientii din zonele limitrofe ale Bucurestiului dar si din alte zone ale tarii. Dotarea Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu a fost realizata in parteneriat cu Fundatia pentru SMURD.

Fundatia Vodafone Romania a inceput colaborarea cu Spitalul Grigore Alexandrescu in 2013, cu un proiect finantat prin programul “Fondul pentru fapte bune” in valoare de 53.000 euro, prin care a fost modernizata, reabilitata si echipata sectia de Terapie Intensiva Nou-nascuti a spitalului. In 2014 colaborarea a continuat prin achizitionarea unui ecocardiograf ultraperformant, modelul Electric Vivid S5, in valoare de 51.000 euro,  pentru Compartimentul de Cardiologie, Sectia Pediatrie II. Aceasta achizitie a solutionat situatia celor aproximativ 30 de cazuri care ar fi trebuit tratate zilnic in Spitalul Grigore Alexandrescu si care in lipsa ecocardiografului erau redirectionate catre Spitalul Marie Curie, unde lista de asteptare ajunsese la 5 luni.

Aceasta este o noua  investitie majora pe care Fundatia Vodafone Romania o face in domeniul medical, dupa constructia noii sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti a spitalului “Marie Curie”, finalizata in 2013. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”