Să renunţăm la cărbune!

Renunţarea până în 2050 la cărbune ca sursă de energie electrică ar contribui la limitarea considerabilă a încălzirii globale şi ar permite apropierea cu 0,5 °C de obiectivele trasate de ONU.
  • Publicat:
Să renunţăm la cărbune!

Renunţarea până în 2050 la cărbune ca sursă de energie electrică ar contribui la limitarea considerabilă a încălzirii globale şi ar permite apropierea cu 0,5 °C de obiectivele trasate de ONU, potrivit unei analize ce a fost publicată înaintea Summitul ONU pentru climă de la New York.

Înlocuirea cărbunelui cu energii regenerabile ar permite o creştere medie a temperaturilor de 3,2°C în jurul anului 2100, în loc de 3,7°C, a subliniat Climate Action Tracker (CAT), un instrument de măsurare pilotat de ONG-uri, care monitorizează eforturile depuse de statele lumii pentru limitarea emisiilor de gaze aflate la originea încălzirii planetei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: