Seminţele de Chia, sursă excelentă de calciu şi fibre

Aztecii obişnuiau să consume aceste seminţe şi se spune că tocmai din cauza acestora populaţia era atât de dezvoltată, avea abilităţi excelente în arhitectură şi astronomie iar bărbaţii erau ingineri desăvârşiţi. Dar, oare, ce compus din aceste seminţe poate avea un impact atât de benefic asupra creierului?
  • Publicat:
Seminţele de Chia, sursă excelentă de calciu şi fibre

Aztecii obişnuiau să consume aceste seminţe şi se spune că tocmai datorită acestora populaţia era atât de dezvoltată, avea abilităţi excelente în arhitectură şi astronomie iar bărbaţii erau ingineri desăvârşiţi. Dar, oare, ce compus din aceste seminţe poate avea un impact atât de benefic asupra creierului?

Oamenii de ştiinţă pretind că au găsit răspunsul la această întrebare şi afirmă că seminţele de chia sunt printre cele mai bogate surse de calciu, fibre  şi antioxidanţi şi au cea mai scăzută valoare caloric, fiind astfel ideale în curele de slăbire şi pentru persoanele cu diverse carenţe vitaminice şi celor care se confruntă cu tulburări digestive.

De asemenea, seminţele de chia conţin acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, care protejează inima şi creierul.
Pentru cei care suferă de intoleranţă la lactoză, consumul de seminţe de chia este perfect pentru a asimila calciu, atât de necesar pentru sistemul osos, iar fierul şi magneziul previne bolile cardiovasculare.

Puteţi adăuga câteva linguri de seminţe de chia în iaurtul preferat, în smoothie sau în bolul cu cereale de dimineaţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”