Sforăitul îţi îmbătrâneşte chipul şi te urâţeşte!

Somnul de frumuseţe chiar există. Şi nu este un simplu mit, dacă luăm în considerare rezultatele unui experiment realizat de curând de experţii americani.
  • Publicat:
Sforăitul îţi îmbătrâneşte chipul şi te urâţeşte!

Somnul de frumuseţe chiar există. Şi nu este un simplu mit, dacă luăm în considerare rezultatele unui experiment realizat de curând de experţii americani.

Potrivit acestora, odihna potrivită poate ajuta la îmbunătăţira aspectului pielii, pe când sforăitul poate avea un efect diametral opus. Acest lucru poate fi explicat prin prisma faptului că sforăitul este un indiciu clar de apnee în somn, afecţiune care blochează căile respiratorii, ducând la pauze de respiraţie în timpul somnului.

Pentru a ajunge la concluzia că persoanele odihnite sunt mai atractive, specialiştii au comparat fotografii realizate atât pacienţilor sănătoşi, cât şi celor care sufereau de insomnii şi alte afecţiuni ale somnului. Astfel, au putut identifica cu mare acurateţe procentul de persoane care se confruntă cu apnee în somn, în special prin recunoaşterea unor tenuri îmbătrânite, lipsite de strălucire şi fermitate.

Apneea în somn este o afecţiune prezentă în viaţa a milioane de adulţi însă, din păcate, nu este tratată corespunzător în cele mai multe cazuri, astfel că există riscul de a se ajunge la probleme de sănătate mult mai grave, cum ar fi de exemplu atacul de cord şi accidentele cauzate de neatenţie şi oboseală.

În prezent, cel mai eficient tratament împotriva apneei constă în folosirea aparatului CPAP (Continuous Positive Airway Pressure), care suflă practic pacientului aerul pe nas şi menţine căile aeriene deschise.
 

 

Sursa: dailymail.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: